23.11.2006

Slipoveri

Perjantai on hyvä päivä, viikon paras. Illalla kolme lösähtää sohvalle, neljäs röhnöttää rahilla ja viides istahtaa keinutuoliin neule kädessä. Monty Pythonin lentävä sirkus alkaa Yle Teemalta.

Ministry of Silly Walk vinossa

Neulon parhaillaan Swallowtail Shawlia ruskeasta Rowanin soft 4 ply:sta. Rowanin Big Woolista, ihanan pehmeää ja ylellisen tuntuista lankaa muuten, 15-koon puikoilla tehdyn kolmiohuivin purin. Minulla on jo ajatus uudesta ja se toimii varmasti.

Swallowtail tökkii. Olen neulonut jo ensimmäisen pitsikuvio-osan ja aloittelen toista. Helppo työ, siitä tulee kauniskin, mutta huivi toisen, kolmannen huivin jälkeen vaan ei ole minun juttuni. Pakko päästä välillä tekemään jotain muuta.

Nostin kaapin päälle kerät mustaa, harmaata ja ruskeaa sekä puikot. Kirjoneule polttelee sormiani taas. Sheila McGregorin "Traditional Scandinavian Knitting" sekä Solveig Hisdalin "Kuviot silmukoiksi - nostalgisia neuleita" -kirjojen valokuvat vanhoista mm. norjalaisneuleista inspiroivat. Muunnelma valokuvien lyhyestä kirjoneulepuserosta, joko pitkillä tai puolihihoilla - juuri sellaisen haluan neuloa seuraavaksi.

Viime elokuussa neuloin slipoverin Novitan 7veljeksestä. Odotan edelleen pakkasia, jotta pääsisin pitämään tätä lämmintä slipoveria.

slipoveri 5

Lanka ja langanmenekki: Novitan 7veljestä, mustaa n. 200 g ja valkoista sekä harmaata n. 100 g kutakin.
Puikot: 3,5
Kuvio: Solveig Hisdalin kirjan "Kuviot silmukoiksi - Nostalgisia neuleita" valokuvasta, jossa on villapaitoja bergenilaisesta museosta

6 kommenttia:

villaa ylle kirjoitti...

Kivan näköinen slipoveri. Sain myös idean mitä tehdä omista harmaista Novitan Alpacca langoista:)

Sini kirjoitti...

Vähänks on hieno toi Ministry of silly walk-taulu!! Mistäs olet moisen löytänyt??

Janika kirjoitti...

Olisko mahdollista saada ohjetta tuohon slipoveriin?

AN kirjoitti...

Hyvännäköinen slipari!Ohjeita tuontyylisiin ei vaan löydy lehdistä,:(.Olisko mahdollista, että sinä väsäisit((:D)).

anNu kirjoitti...

Villaa ylle: :-D Mukavaa kuulla että olet saanut inspiraatiota täältä.

Sini: Ministry of silly walk -taulu on kehystetty juliste, vinous kuvauskulmaharhaa :-D On muuten koko perheen suosikkitaulu, joka on kulkenut mukanamme muutosta muuttoon.

Janika, AN: Se on kyllä mahdollista. En ole ohjeita aiemmin väsännyt, mutta ei se takuulla ole mitään rakettitiedettä :-D

Anonyymi kirjoitti...

Miehelläni oli tuo Ministry of silly walk seinällään, kun tapasimme, ja silti rakastuin ;D

Marsvin