17.3.2007

Good Knit's Road Yarn 2

Kehräsin 200 g villaa (merinotopsia) langaksi. Sekoitin kahta väriä toisiinsa eli vaaleanpunaista ja violettiin vivahtavaa vaaleanpunaista. Lopputulos on ihan vispipuuroa. Kuvan värit hieman valehtelevat - lanka on hieman enemmän vaaleanpunaiseen vivahtava kuin kuvissa. Tänään ei ole aurinkoa näkynyt mikä tekee kuvaamisen haastavammaksi.

Handspun Yarn

Taidan olla 100 gramman kehrääjä. Ensimmäinen rulla sujui melko hyvin, helposti ja sutjakkaan, mutta toisen rullan kohdalla kehrääminen oli pakkopullaa - vallan tökki. Ote herpaantui ja kehrääminen ei oikein sujunut. Langasta tuli epätasaisempaa kuin halusin mrrr. Aina ei voi onnistua. Huolimattomuus näkyy kyllä toisessa vyyhdissä, mutta ehkä se ei haittaa neulomista? Tai neulon jotain mihin sopii hieman epätasainen lanka.

Handspun yarn

En kerrannut lankaa kuten en vihreääkään, mutta seuraavan kertaan. Sitäkin on kokeiltava. Lopputulos on kauniimpi, eläväisempi kuin uskoinkaan. Langan kohdalla tapahtui jonkin sortin "pieni ruma ankanpoikanen" -efekti.

Handspun Yarn

Lastentuoli on muuten juuri sopiva vyyhdille. En ole ihan varma meneeko oikean kehruuopin mukaan, mutta olen kastellut langan sumutinpullolla ja jättänyt yöksi kuivumaan saunan lauteelle tuoliin pingotettuna. Näin saan kierteet aika hyvin asetettua paikoilleen. Lanka voi näyttää juuri siksi kiiltävältä, puuvillamaiselta, vaikka on villaa. Tosin esim. Rowanin 4 ply soft (100 % merinoa) näyttää ja tuntuu puuvillalta.

Handspun yarn

Seuraavaksi otan käsittelyyn nämä vihreät tai oikeastaan toisen olen jo ottanut työn alle. Näyttää ihan myrkyltä, eikö näytäkin? Hmmm, Good Knit's Road Poison Yarn...

Wool - merino

5 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Ja taas aivan ihanaa lankaa!

joko kirjoitti...

kaunista!

Anonyymi kirjoitti...

Aah, minkä väristä! Mulla oli 80-luvulla Adidaksen marjapuuron väriset lenkkarit ja ne oli ihan mun suosikit! Vieläkin aina silmäni etsii sen värisiä lenkkareita ;-)
Mitähän tuosta tulee? Ja miksi tuollaista ei saa kaupasta koska kehräämään en ala ;-)

Marsvin

pohjis kirjoitti...

Upeata lankaa! En minä noissa mitään ero huomaa, hienoja molemmat... :)

anNu kirjoitti...

Kiitos lankakomero ja joko.

Marsvin: En tiedä vielä mitä teen langasta. Jätän sen odottamaan inspistä :-D Marjapuuro taisi olla 80-luvulla joskus yksi muotiväreistä.

Pohjis: Hyvä, ettei huomaa :-D