9.4.2009

Cherry Fizz by Kate Gilbert

Vihdoinkin jotain näytettävää. Pen Fountain Shawlin jälkeen iski todellinen neulejumi. Lankaa ja ohjeita olisi ollut laidasta laitaan, mutta en löytänyt niistä mitään mieleistä neulottavaa. Vallan vieroitusoireiluksi meni, koska minulla on aina ollut joku iltaneule kesken. Vähän pelottavaa - näinkö addiktoitavaa neulominen on? Hyvä puoli toisaalta oli, että tuli luettua ja selattua kirjoja sekä Ravelrysta ohjeita.

Päädyin lopulta Kate Gilbertin Cherry Fizz -huiviin, jonka ohje löytyy kevään 2009 Twist Collectivesta. Valintaan olen oikein tyytyväinen, ihana ohje neuloa!

Cherry Fizz

Cherry Fizz

Cherry Fizz on todellakin mielenkiintoinen ohje, jossa ei ollut muuten yhtään virhettä - ainakaan en huomannut. Juuri tällainen ohje kolahtaa. Huivi koostuu alusta, kolmesta erilaisesta eli 3, 5 ja 7 silmukan pallukasta ja lopusta. Sopivan haasteellinen ja kuvioiden vaihtuessa en ehtinyt tylsistyä. Neulon toisen samanlaisen jostain toisesta langasta. Alunperin olin aloittamassa tätä Rowanin lohenpunaisesta puuvillalangasta, joten ehkä sillä sitten.

Kehun Twist Collectiven ohjeita. Tämä oli toinen, Tikrun Sylvi oli se ensimmäinen. Ohjeet ovat selkeät, kaaviot selkeitä ja ohjeitten ulkoasu ilmava, ilo silmälle. Kolmas ohje, Kate Coylen Ardent Jacket, odottaa syventymistä. Langaksi olen valinnut ruskeaa Suomenlampaanvillaa Munkkilan tilalta, jonka tiheys ei täsmää ohjeeseen, mutta aion silti kokeilla lankaa neuleeseen.

Cherry Fizz

Cherry Fizz

Cherry Fizzin lankana on pehmeä, oliivi BCGarnin Lucca, joka on ostettu Tampereen kädentaitomessuilta viime syksynä.

Hyvää pääsiäistä toivottaa talvilomalainen, joka menee kohta leipomaan lasten kanssa rahkapiirakkaa!

Cherry Fizz

Cherry Fizz by Kate Gilbert (Twist collective, spring 2009)
Lanka/Yarn: BC Garn Lucca (100 % merinowool, 100g = 300m), yksi kerä, 1 skein
Puikot/needles: Addi pitsipyöröpuikot /Addi Lace circular 4 mm

17 kommenttia:

Marsvin kirjoitti...

Jösses, kuinka ihana! Väri on just eikä melkeen! Mä muistan kyllä kun tuota lankaa ostettiin ;-) Mulla on samaa vanhassa roosassa vielä pari vyyhtiä... Ihana lanka!

anNu kirjoitti...

Marsvin: Lanka on ihanaa, totta. Mulle jäi vielä kolme kerää jäljelle! Pitkään olen noita hautonut enkä ole raaskinut käyttää. Huivissa lanka on ihanaa, koska on pehmeää eikä kutita ihoa!

Munkkilan tilan villat pääsevät kohta puikoille, puolet vyyhdeistä on jo keritty. Nekin ovat niitä samoja messuostoksia :-)

tiina kirjoitti...

Oi, onpa ihana huivi, tuo ohje on mennyt minulta aivan ohi!

Tuota Luccaa saa muuten ohuempana Fino versionakin, metrejä 100g 450m...

Marsvin kirjoitti...

Hahaa, mulla Munkkilat odottavat sitä "Täydellistä ohjetta" ja inspistä. Dunkkaavat vaatehuoneessa ;-)

Mari kirjoitti...

Ihana! Miten en ollenkaan pistänyt tuota mallia aikaisemmin merkille? (Hehee: tarkistin - se oli varmaan se purkkapinkki väri ohjeen kuvissa joka säikäytti minut!) Kivan orgaaninen meininki tuossa mallissa.

anNu kirjoitti...

Tiina, Mari: Multakin oli mennyt ohje ohi, vaikka olin tsekannut twist collectiven ohjeet mukamas tarkasti. Huivin rakenne on nerokas, mietitty loppuun asti. Esim. kaulalle kierrettävässä kohdassa on pikkupallukat. En ehkä välttämättä pidä viistosta alusta (kuten clapotiksessa on) - ehkä huivin voisi neuloa ilman viistoa alkua....

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis huivi ja ihana väri!

Mulla on mennyt tuo ohje ihan ohi silmien. Ilmeisestikin väri on ollut se tekijä, jonka takia en ole huiviin kiinnittänyt huomiota. Aika hassua miten paljon ohjeessa käytetty väri vaikuttaa. Luulin olevani niin fiksu, että osaan katsoa mallia enkä siihen käytetyn langan väriä. Öh, tulipa sekin kuvitelma todistettua vääräksi :D

Mukavaa pääsiäistä!

Villasukka kirjoitti...

Ihana - jotenkin ronski, ei tyttömäisen pitsi.

Johku kirjoitti...

Ihana, erilainen huivi. Tuon värisiä lankoja minullakin on vaatehuoneen nurkka pullollaan =)

Mukavaa pääsiäistä sinullekin.

Elli ja Aura kirjoitti...

Aivan ihana huivi :) Huivienjonotuslista vain kasvaa. Minäkään en ollut huomannut tuota ohjetta aikaisemmin, aivan varmasti värin takia!
Elli

Mammutti kirjoitti...

Ihana huivi.
Hyvää Pääsiäistä!

tikru kirjoitti...

Sun vika. Piti aloittaa oma Cherry. Kaunis. Ja kuten sanoit..suorastaan nerokas.

Twistin ohjeet on loppuun asti mietittyjä (kröhöm) en nyt tarkoita itteeni vaan editointiprosessi on jokseenkin prässi, joka siivoaa suunnittelijan tyhmyröinnit.

lucylaine kirjoitti...

splendid!!! i love this shawl!!!

anNu kirjoitti...

Tess: Samoin, mukavaa pääsiäistä! Ihmettelinkin, ettei huivilla ollut Ravelryssa monta projektia. Ohjeessa käytetty lanka/väri vaikuttavat todentotta innostuuko sitä vai ei ohjeesta.

Villasukka: Ihana näkökulma, ronski huivi :-)

Johku: Minulla ei ole paljon lankoja juuri tässä värissä, siksikin oli virkistävää neuloa oliivihuivi. Tykkään väristä kyllä!

Elli ja Aura, mammutti: Kiitos!

Tikru: Hih :-) Eikö olekin nerokas ohje, nautin huivin neulomisesta. Ja sain kiksejä, että osasin ja ettei se ollutkaan niin vaikea miltä aluksi näytti. Tykkään todella twistin ohjeista (väljä ulkoasu, hyvät kaaviot jne - kaaviot on mulle tärkeät, koska tykkään neuloa niistä) - aion neuloa jatkossakin twistin ohjeita. Ardent Jacketista on jo hihat valmiina...

Lucylaine: Thanks a lot!

Sara kirjoitti...

Noniin, noniin... kunhan saan ne kaksitoistasataaviisikymmentä suunniteltua ja aloitettua työtä valmiiksi, on tämäkin tehtävä. Syytän sinua, silä ilman tätä postaustasi en olis tajunnut koskaan, että tarvitsen tuollaisen! =D

Satu kirjoitti...

Todella kaunis huivi ja täydellinen värivalinta. *tahtoo tämmösen kans*

anNu kirjoitti...

Sara: Hih - kuulostaa niin tutulta!

Satu: Kiitos!