17.5.2007

anNu's Sock II

anNu's sock II

Esittelen taas kerran yhden sukan ilman paria. Sain tänään valmiiksi harmaasävyisen sukan, josta tuli vahvasti ja leveästi raidallinen. Tällä kertaa mallineuleena pelkkää oikeaa paitsi sukan varressa oikea, 2 nurin neule. Ajatuksena jotain yksinkertaista, selkeää.

anNu's sock II

Tämäkin sukka on tehty sääreni mittojen mukaan. Parin tälle olen jo aloittanut, mutta hukasin kaksi kerää lankaa. Kuvattuani edellisen postauksen kuvat laitoin ne jonnekin hyvään talteen enkä muista enää minne. Kai ne jostain löytyvät - toivottavasti - sillä en haluaisi ostaa uusia tilalle.

anNu's sock II

Olin miettinyt sukan mallin jo valmiiksi, ja tarkoitus oli neuloa leveää raitaa, mutta myönnettäköön, että puolessa välissä aloin epäröimään. Raitoja olisi voinut olla useampia ja kapeampia. No, purkaminen ei houkutellut, joten tein sukan alkuperäisen ajatuksen mukaan loppuun.

Sukka on neulottu 2,5 mm Addin lyhyillä pyöröpuikoilla (30 cm). Kakkospuikkoina sovituksessa ja kantapäätä neuloessa oli toiset lyhyet Addin pyöröpuikot (2 mm) apuna. Kärkikavennuksissa otin sukkapuikot käyttöön. Sukkaa neuloessa vahvistui se minkä jo tiesinkin - olen ehdottomasti pyöröpuikkofani. Neulominen oli nopeaa, jälki tasaista ja löysin oman neulomistyylini melko nopeasti. Eikä ole "raitoja", joita yleensä saan aikaiseksi neuloessani sukkapuikoilla.

anNu's sock II

anNu's sock II
Lanka: Schoeller+Stahl Fortissima socka
Puikot: 2,5 mm Addi turbo pyöröpuikot 30 cm, kärkikavennuksessa apuna sukkapuikot
Malli: oma
Langanmenekki yhteen sukkaan n. 100 g

17 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihana, täydellinen, kaunis sukka. :-)

helena kirjoitti...

Ihanat, leveät raidat! Sukka on niin harmoninen, hyvä että et tehnyt kapeampia raitoja!

heidi kirjoitti...

Sanat eivät riitä... Voisiko tuon täydellisempää sukkaa kuvitella?

Tipsu kirjoitti...

Sukka on erittäin kaunis!

Saanko ihmetellä täällä sinun kommenttiloodassasi, että miten tuo kapeamman osion neulominen onnistuu noilla pyöröillä? Onko siihen jokin erityinen kikkakolmonen? Minun kapeahkoon numeron 40 jalkaan en saa pyöröillä tarpeeksi vähän silmukoita matkaan. Pyörön pitäisi olla ainakin 5cm lyhyempi, että sukan neulominen onnistuisi. Polvisukan kanssa voisi ehkä onnistuakin, en ole rohjennut vielä toistaiseksi yrittää.

anNu kirjoitti...

Kiitos, kiitos :-D

Tipsu, esim. tässä sukassa minulla on ylhäällä 72 silmukkaa ja nilkan kohdalla 60 silmukkaa ja hyvin silmukat riittivät puikoille. Neulotko Addeilla vai jollain muilla 30 cm:n pyöröpuikoilla (en tiedä edes onko olemassa muita)? Addin puikoissa metallipuikkopääosuus on taivutettu sisäänpäin kun "normaalissa" pyöröpuikoissa ne ovat suorat" (Tästä kuvasta saa vähän hajua: http://www.flickr.com/photos/75962832@N00/493770683/)

joko kirjoitti...

kaunis, kaunis sukka! minusta se on hieno juuri noin, leveäraitaisena. minäkin olen ehdottomasti pyöröpuikkojen kannalla sukkia neulottaessa. en ole kuitenkaan kokeillut noita 30cm:siä vaan 80:llä syntyy sukat täällä.

mari kirjoitti...

Olen ihastunut!
Sukka on aivan totaalisen täydellinen. Varpaassa toistuva tumma väri kruunaa komeuden!

Midori kirjoitti...

Todella kaunis sukka ja aivan upeat värit! Minustakin leveät raidat olivat ehdottomasti oikea ratkaisu. Tyylikästä, yksinkertaista ja harmonista!

huopanen kirjoitti...

Valtavan kauniit ja harmonisen sävyiset sukat.

DistantKnitter kirjoitti...

Kauniit sävyt!

jantta kirjoitti...

Kivan pitkät sukat. Varmaan lämpimätkin.

anNu kirjoitti...

Kiitos kommenteista, näitä on aina mukava lukea.

villamokka kirjoitti...

Erittäin hyvä ellei täydellinen.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas täällä ollut hienoja sukkia!

Marsvin

//FINE LITTLE DAY// kirjoitti...

Mmm, I like those socks.

anNu kirjoitti...

Thanks //fine little day//

Esmeralda kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno sukka! En kyllä osaa itse tehdä mittatilaustyötä vaikkakin omille jaloille. Olisi kiva osata ja hinkua ois mutta taitoa puuttuu.