31.8.2008

Miniatyyrineuleita / Miniature Mittens, Socks and a Hat

Ensinnäkin kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos ihanista hupparikommenteista! Jonnalle, joka kommentoi Kumisaapas-postaukseeni, tiedoksi, että Pajalassa on myös käsityöliike lähellä turisti-infoa ns. teollisuusalueella. Liike oli harmillisesti ja poikkeuksellisesti kiinni juuri ne päivät, kun olimme Pajalassa. Ehkä sieltäkin löytyy jotain?

Hupparin jälkeen halusin neuloa jotain pientä. Miniatyyrineuleet ovat tytöilleni. Ideana on, että pikkuruiset neuleet laitetaan kiinni takkiin, laukkuun tai vaikka kynäkoteloon. Nämä otettiin vastaan iloiten ja hihkuen.

Miniature mittens, socks and hat

Miniature mittens, socks and hat

Miniatyyrilapasiin sain idean Marcia Lewandowskin Folk Mittens -kirjasta, jonka ohjeesta sain helposti mittasuhteet lapasiini. Mallineuleet löysin Sarah Donin Fair Isle Knitting ja Sheila McGregorin Traditional Scandinavian Knitting -kirjoista.

Sukat on neulottu pätkävärjätystä Knit Picksin Gossamer-langasta kantapääkavennuksineen ihan kuin isotkin sukat neulotaan.

Hatun palmikkokuvio on Elsebeth Lavold Viking Patterns for Knitting -kirjasta. Erityisesti täytyy mainita, että palmikon neulomisessa koin onnistumisen iloa. Jotenkin olen vältellyt palmikoiden väkertämistä kaavioista. Sanalliset ohjeet ovat olleet helpompia, mutta nyt selätin kaaviot. Jippii. Nouseekohan palmikkokuume? Siltä näyttää.

Miniatyyrineuleissa riitti näpertämistä 2 mm:n sukkapuikoilla. Neuleet eivät valmistuneet niin nopeasti ja helposti kuin alunperin kuvittelin. Paksusta langasta ja paksuilla puikoilla olisin melkein samalla ohjeella ja ajalla neulonut esim. lapsen hatun.

Knitting books

Hankin muutamia kirjoja kesän/loppukesän aikana. Nancy Bush: Knitting on the Road puuttui Nancy Bush -kirjakokoelmastani. Odotan mielenkiinnolla Nancyn uusinta Knitted Lace of Estonia: Techniques, Patterns, and Traditions, joka ilmestyy syksyllä.

Favorite Socks (Interweave Press) on jo monelle tuttu entuudestaan. Ihana kirja tämäkin.

Aiemmin mainitsemani Donin, Lavoldin ja Lewandowskin kirjat ovat minulle myös erittäin mieleisiä ja jo tarkkaan selattuja hankintoja.

Drops Alpaca

En voinut vastustaa Dropsin Alpacaa, josta neulon ensimmäistä kertaa. Tai oikeastaan kirjoneuleinnostukseni ja langan sävyt saivat hankkimaan muutaman kerän kokeeksi.

Miniature mittens, socks and hat

Miniatyyrilapaset, -sukat ja -hattu
Puikot: 2 mm sukkapuikot
Lapaset: Fortissima socka ja Online Supersocka 100
Sukat: Knit Picks Gossamer (Leprechaun and Sweet peas)
Hattu: Yksivärinen Opal

Miniature Mittens, Socks and a Hat
Inspiration for Miniature Mittens, Socks and a Hat came from book of Folk Mittens by Marcia Lewandowski
Needles: 2 mm DPNS
Mittens: Fortissima socka and Online Supersocka 100) - Motif from books Sarah Don: Fair Isle Knitting and Sheila McGregor: Traditional Scandinavian Knitting
Socks: Knit Picks Gossamer (Leprechaun and Sweet peas)
Hat: solid Opal - Motif from Elsabeth Lavold: Viking Patterns for Knitting

10 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Ihania hankintoja nuo kirjat ja langat. Tosikivoja minineuleita. Nuo on varmaan kysyttyjä kavereiden kesken.

Tui kirjoitti...

Ihania noi pienet neuleet!

Jonna kirjoitti...

Kiitos tuosta käsityökauppa -vinkistä :)

Söpöjä nämä miniatyyri neuleet! Kyllä noissa pienissä varmasti on ollut näpertämistä, huh!

Matleena kirjoitti...

Ihania nuo minineuleet! Haluaisin tehdä minäkin...

Aim kirjoitti...

Those are too cute!

Hety kirjoitti...

Rakastan kaikkea miniatyyria ja nuo pikkuneuleet ovat kyllä aivan ihania!

katri kirjoitti...

Voi kun ovat söpöjä :)

heidi kirjoitti...

They are so totaly adorable:)

david santos kirjoitti...

Very nice posting!!!
Nice weekend.

anNu kirjoitti...

Kiitos! Minineuleet ovat suosittuja. Tyttärieni kaveritkin kysyivät, jos neuloisin myös heille... Itseasiassa esim. kiva lahjaidea, jos jaksaisi vain väkertää näitä.

Thanks for your comments :-)