17.11.2007

Nilkanlämmittäjät maratoonarille

Mieheni toivoi syntymäpäivälahjakseen nilkanlämmittäjiä/säärystimiä juoksulenkeille akillesjänteen suojaksi. Pähkäilin ja etsin miehekästä mallia melko pitkään kunnes sain idean Marsvinin neulomista Nancy Bushin Gentlemen's Fancy Socks miesten sukista.

Leg warmers
Nilkanlämmittäjän mallineule antaa mukavasti periksi. Kuvausmallina mieheni sijasta on toinen tyttäreistäni.

Langaksi valitsen tummanharmaata Novitan Nallea, jota minulla oli entuudestaan. Kriteerinä langalle oli konepestävyys. Noudatin lahjansaajan väritoivomusta.

Leg warmers

Noudatin alkuperäisen ohjeen silmukkamäärää 74 silmukkaan saakka jonka jälkeen neuloin ohjetta takaisin alkuun. Nilkanlämmittäjän muoto on siis lievästi tiimalasimainen. Jätin tuubin korkeuden tarkoituksella matalahkoksi, koska näiden on tarkoitus yltää puoliväliin pohjetta.

Lopputulokseen olen tyytyväinen monestakin syystä. Lämmittimet näyttävät tarpeeksi miehekkäiltä ja ovat tyylikkäät sekä toimivat. Oikeastaan voisin neuloa samanlaiset mutta eriväriset itselleni sekä lapsille. Oiva idea myös pukinkonttiin.

Kent konsertoi marraskuun alussa Helsingin Kulttuuritalolla kolmena perättäisenä iltana. Itse olin ensimmäisessä konsertissa 4.11 ja mieheni oli toisessa. Molemmat ostimme konsertista muistoksi t-paidat sekä muovikassit. Kannatti käydä - ehdottomasti. Olen kuunnellut Kentin musiikkia jo usemman vuoden ja levyhyllyssäni on heidän kaikki levynsä, joten oli ihanaa kuulla heitä myös livenä.

Leg warmers

Nilkanlämmittäjät/säärystimet:
Ohje/pattern: Nancy Bush: Gentlemen's Fancy Socks/Knitting Vintage Socks - muunneltu/modified
Lanka/Yarn: Novita Nalle (75% wool, 25 % polyamid), 1 kerä, n. 100 g/one skein, about 100 g
Puikot/Needles: Addi Turbo circular 30 cm, 3 mm

Leg warmers

2 kommenttia:

mari kirjoitti...

Ah, Kent! Eilen bongasin Kentiä Portugalin radiosta! Ennenkuulumatonta. Juontaja loppuun heitteli, että eihän noista sanoista ota kukaan mitään tolkkua ja minä siihen että no kyllä joku sentään! (Vaikka ruotsi onkin aika paljon rapistunut...)

JennyF kirjoitti...

Nätit säärystimet. Eikö Nallessa kuitenkin ole myös polyamidia samassa suhteessa kuin Seiskaveikassa? (nipotäti iski...:-))