25.11.2006

Talvihuivi Rowan big wool -langasta

Talvihuivini sopii täydellisesti pitkään ja kapeaan villatalvitakkiini joko kolme kertaa kaulan ympäri kiedottuna tai pitkänä.

Rowan big wool

Talvihuivi valmistui eilen eli yhdessä illassa 15 mm puikoilla. Erittäin yksinkertainen malli, joka on helppo neuloa. Lopputulos on bueno. Pyöröpuikot olisivat olleet helpommat näin leveään neuleeseen, mutta neulominen onnistui hyvin myös 15 mm suorilla puikoilla. Big wool on paksuudestaan huolimatta todella pehmeää ja muotuvaa lankaa. Todella positiivinen yllätys minulle, joka vieroksun paksun paksuja lankoja.

Neuloin langasta jo kertaalleen kolmiohuivin, mutta pitkä huivi sen olla pitää. Pähkäilin teenkö tasaraitoja kuten Rowanin ohjeessa on, mutta päädyin lopulta kahteen raitaan ja siten rullautuviin reunoihin.

Talvihuivi lankana Rowan big wool
Ohje:
Luo silmukoita 120. Neulo oikealla oikeaa, nurjalla nurjaa. Kaksi ensimmäistä silmukkaa alussa ja lopussa ainaoikeaa. Neulo mustaharmaata (Stormy) niin monta kierrosta kuin lankaa riittää (10 kierrosta). Vaihda musta lanka ja neulo saman verran kuin mustaharmaata (9 kierrosta ja päättelykierros = 10 kierrosta). Selvää lienee, että langanmenekki on kiinni käsialasta.

Rowan Big Wool talvihuivi

Lanka: Rowan big wool
Langanmenekki: 200 g, kerä mustaa (black), kerä mustaharmaata (stormy)
15 mm puikot, vyyhdissä puikkosuositus 12 tai 15 mm
Huivin leveys n. 20 cm, pituus n. 2,5 metriä

3 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Hei, jeah!! Eka ohje!! --> neulomaan

Anonyymi kirjoitti...

Hieno! Mullakin on yksi tosi paksu lanka lipastossa, taidan ottaa sen seuraavaksi käsittelyyn, että saan itsellenikin jotain. Tämä joulukutominen saa mut ihan uupuneeksi, ihania neuleita, eikä itelle mittää!

Marsvin

anNu kirjoitti...

Niih, pinkinpunaista big woolia on näköjään Colourwayssa alessa, 1 kg paketissa.