29.7.2008

River by Sharon Miller (Rowan 38)

River... Joki...

River shawl (pattern: Sharon Miller)

Jatkoimme matkaa Rovaniemeltä Äkäslompoloon, jossa loin silmukat River-huiviin ja neuloin ensimmäiset sentit. Minulla oli matkassa muutama kerä valkoista Novita Rose Mohairia, josta innostuin testaamaan Riverin mallineuletta 7 mm:n puikoilla. Ja näytti mohair-sekoitteisesta langasta niin hyvältä, että päätin neuloa huivin loppuun.

Oikeastaan tämä oli jo toinen aloittamani River, sillä ensimmäinen versio Knit Picksin Shadow-langasta on vielä kesken. Shadow-Riverista tulee ohuemman langan sekä useampien mallikertojen kuin ohjeessa takia hieman erilainen.

River shawl (pattern: Sharon Miller)

River shawl (pattern: Sharon Miller)

River ja Rose Mohair olivat sopivan helppoa ja samalla haastavaa automatkaneulomista (varsinkin kun kuviot meni sekaisin ja ohje välillä hukkaan), kun ajoimme Pajalasta Kiirunaan ja sieltä Abiskon kautta Björklidenin kylään, missä sain huivi valmiiksi. Norrbottenin läänissä Pohjois-Ruotsissa on upeat maisemat, korkeat tunturit lumihuippuineen ja runsas vesistö. Torniojärvi ja paljon jokia, joissa virtaa ja kuohuaa kirkas vesi (kuten esim. Silverfall). Riverin valmistui juuri oikeassa ympäristössä.

River - Silverfjället

Björklidenissä yövyimme teltassa sekä mökissä, jossa huivin pingottaminen vaati hieman mielikuvitusta. Neuloin huivista pidemmän eli useamman kuviokerran kuin alkuperäisessä ohjeessa oli.

River shawl (pattern: Sharon Miller)

River shawl (pattern: Sharon Miller)
(Photo taken in Pajala, Kengis, Sweden)

River by Sharon Miller completed in Björkliden Sweden. I used Novita Rose Mohair, mohair blend yarn (65 % acrylic, 35% mohair). Björkliden situated in north of Sweden is surrounded by breathtaking views over Lapland, rivers and snowcapped fells. This landscape was more than perfect for my River Shawl.

River shawl (pattern: Sharon Miller)

River by Sharon Miller (Rowan 38)
Lanka/Yarn: Novita Rose Mohair (65 % acrylic, 35% mohair, 50 g = 190 m) about 6 skeins
Koko/Size: Width 63 cm, length 200 cm
Puikot/Needles: 7 mm circular

5 kommenttia:

Lolly kirjoitti...

Your version is so lovely. I have admired this stole before, and I have now added it to my queue.

kio kirjoitti...

kuvio erottuu tolla langalla hienosti! ja todella upeat maisemat

Mari kirjoitti...

Hienot kuvat! Huivi on noissa maisemissa ihan elementissään!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi, samoin kuin edellisen postauksen sukatkin. Myös maisemakuvat ovat henkeäsalpaavia.

anNu kirjoitti...

Lolly: Thanks

Kio, Mari ja Kaisa: Kiitos. Maisemat ovat todella upeat, luonnossa upeammat :-) Alkuperäinen ohje on Rowan Kidsilk Haze langalle. Kuvio erottuu hyvin Rose Mohairissa ja on pehmeä, lämmin.