8.8.2008

Kumisaapassukat / Robber boots socks

Kuin muisto lapsuudestani - ristiriitaiset tunteet: paksua lankaa, joka pistelee, kutittaa ja haisee. Vuoropäivinä vihaan niitä ja toisena rakastan. Entäs ne kumisappaat? Halusin kiihkeästi mustia pitkävartisia Kontioita, koska ne olivat niin ihanan ihanat. Äiti ei antanut ostaa, olivat hänen mielestään liian raskaat ohuelle ja keveälle tytölle. Joten sain tyytyä Hai-saappaisiin.

Knee high socks from Morvjarv sockgarn

En ole aikoihin neulonut näin paksusta langasta ja ylipäätänsä nelosen puikoilla sukkia. Valmista jälkeä syntyi melko nopeasti, vaikka purinkin toisen valmiin sukan kuvioon asti ja neuloin uudestaan. Ihanan erilainen neuleprojekti. Lanka on paksua, hieman kutittavaa ja pistelevää, mutta lämmittävää myös. Kuvioissa käytin Novitan 7 veljestä kaksinkertaisena.

Knee high socks from Morvjarv sockgarn

Sukkalangan ostin Coop konsumista Pajalasta Ruotsista. Ihastuin yksinkertaisen kauniiseen vyötteeseen, joka vaikutti ostopäätökseen. Lanka näytti kerällä jo saapassukilta. Kolmen 100 gramman 4-kierteisen kerän lisäksi mukaan lähti kilon ohuempaa 3-kierteistä yksiväristä harmaata. Morvjärv ullspinnare Morvjärvellä ei ollut ihan ajoreitillämme, mutta mieheni olisi ajanut Morvjärven kautta Suomeen. Yritimme soittaa (vyötteessä oli puhelinnumero), mutta kukaan ei vastannut numerossa. Jälkikäteen kehräämön nettisivuilta huomasin, että lankakauppa oli juuri matkustuspäivänämme perjantaina kiinni, mutta ensi kesänä yritämme uudelleen.

Morjarv sockgarn (4 ply and solid 3 ply)

Knee high socks from Morvjarv sockgarn

A yarn is Morvjärv Ullspinnare 4 ply Sockgarn, (Wool 93 %, 7 % nylon) bought from Coop konsum, Pajala Sweden. Next summer I shall visit to yarnshop of Morvjärv wool-spinning mill. Our plan was drive via Morvjärv to Finland, but we didn’t because the yarnshop was closed on that day.

I have adjusted to knit with thinner sockyarn than 4-ply sockgarn is. The Morvjärv sockgarn is like memory from my childhood - itchy and rough but still warm. Some kind of traditional yarn for rubber boots socks, I guess. I must admit that this was different but very intresting knitting project for me.

Knee high socks from Morvjarv sockgarn

Kumisaapassukat/Robber boots socks
Lanka/yarn: Morvjärv Sockgarn, 4-ply (93 % wool, 7 % nailon) 2 x 100 g
Kuvio/motif: Novita 7 veljestä kaksinkertaisena (double yarn)
Puikot/Needles: 4 mm
Pattern: oma/my own
Kuvia/more photos on Flickr

8 kommenttia:

heidi kirjoitti...

They are just lovely!

MaryjoO kirjoitti...

these look perfect for wet/cold weather!

Matleena kirjoitti...

Voi että saapassukatkin olla kauniit!

nicole kirjoitti...

Fantastic socks! So great to wear with the boots. I love this rustic style.

jillian kirjoitti...

So beautiful - rustic and cozy!

Mari kirjoitti...

Mainiot! Kontiot ovat kyllä ihanat. Mullakaan ei nuorena ollut, nyt saan onneksi käyttää mökillä siskon vanhoja. Harmi kun niitä ei kai enää saa (?), ostaisin muuten tänne Portugaliin sähäkän punaiset. Kyllä niillä kelpaisi sateessa mennä!

Jonna kirjoitti...

Todella kauniit sukat! Olen menossa syksyllä perheen kanssa sukuloimaan Kolariin ja suunnitelmissa on käydä Ruotsin puolella Pajalassa, nyt siis tiedän, minne suuntaan lankaostoksille :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kauniit sukat!

Itsekkin käytän vieläkin tuommoisia autoja mustia Kontioita. Itse käytän myös mummin kutomia sukkia. Sukat ja mustat kumisaappaat jalassa pystyy pomppimaan vaikka vesisateellakin. En vain ymmärrä mikä nykynuorisossa niissä on vikana. Itse käytän niitä mielelläni kurasäillä. Harmi kun noita mustia aitoja Kontioita ei paljao löydy.