4.10.2008

Harmaa ja punaista / Grey and red

Elokuussa neuloin palmikkopipobaskerin, joka on jäänyt minulta bloggaamatta, joten korjataanpa asia. Tämä taitaa olla vasta toinen hattu, jonka olen neulonut vuosiin. Palmikon innoittajana on Elsebeth Lavold ja hänen kirjansa Viking Patterns for Knitting. Pipobaskeria neuloessa tein ensituttavuutta Novitan Mambon (70 % villaa, 30 % akryylia, 100 g = 100 m) kanssa. Väsäsin myös Mambosta kirjoneulekynsikkäät, mutta menivät purkuun, joten niistä ei tämän enempää.

Cable Hat

A cable hat - inspirated by Elsebeth Lavold's Viking Patterns. Yarn is Novita Mambo (super bulky - 70 % wool, 30 % acrylic, 100 g = 100 m). I made this hat for me, but my daughter looks good in this. Maybe I do another one.

Cable Hat

Tässä jatkoa harmaalle linjalle eli esimakua, pieni vilkaisu lähes valmiina olevaan koukuttamalla tehtyyn puseroon. Lankana harmaa Novita Rose Mohair. Tekniikkana koukkuaminen ja neulominen (resorit). Tuttuun tapaan vapaaneulontaa tai -koukkuamista eli lopullinen malli on muotoutunut työtä tehdessä.

More grey color! Surprise: I'm crocheting. My Tunisian crochet sweater is nearly finished. Yarn is once again Novita Rose Mohair (worsted, 65 % acrylic, 35 % mohair).

Tunisian Crochet Sweater

Mainittakoon, että punainen palmikkoneuleeni kuvattiin myös Imagen muotijuttuun kuten Ilun, Tikrun, Liinan, Neulemekon ja Reunasilmukan neuleet. Kuvaajana Aki Roukala, stailaajana Noora Niinikoski ja mallina Paparazzin Rita.

Lopputuotoksen ensivaikutelma, muittenkin kuin oman neuleeni kuva, oli totta puhuen hämmentävä, mutta tutkailtuani kuvia useamman päivän, pidän niistä. Minuun uppoaa ja kolahtaa, että kuvat ovat kuin modernia nykytaidetta Kiasmassa. Hauskoja, erilaisia!

Photo and my red cable pullover

My red cable pullover photographed by Aki Roukala and stylished by Noora Niinikoski for Image Magazine.

Photo and my red cable pullover

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

I love the basketweave cables on the red sweater. The beret s stylish too. Indeed, you should make another one.

Marsvin kirjoitti...

Ihana myssy! Kävin eilen ruokaostoksilla ollessani katsomassa sen Imagen läpi. En ymmärtänyt niitä toppauksia ollenkaan, muuten mageesti stailattu!

Relli kirjoitti...

Ihana baskeri! Ja mielettömän upealta näyttää tuo punakka neuletakki, wow!!

AINO-MARIA kirjoitti...

kaunis oli tuo sinun neuleesi! uudenlainen!

weaverknits kirjoitti...

Your work continues to amaze me... you speed, your originality, your color choices... it's fantastic.