18.12.2006

Ikuisuusprojekteista

Elämänlankaa-blogissa Kristel kyseli lukijoiltaan mitä lukijoiden töistä tekee ikuisuusprojekteja. Tällä hetkellä keskeneräisiä töitä on kolme, jotka voi laskea ns. ikuisuusprojekteihin.

Huivi Cheryl Oberlen Feather and Fan Triangle Folk Shawls -kirjasta. Lankana Gjestalin Naganoa. Uskon vakaasti, että tämä huivi valmistuu joskus. Ikuisuusprojektin tästä tekee tylsä alku ja miljoona silmukkaa.

Feather abd fan triangle

Knitpicksin Alpaca Cloudista on valmiina yksi hiha. Mallineule on Asteri, jonka löysin Moda-lehdestä (1/2005) Pirkanmaan Kotityö Oy:n Marja Rautiaisen suunnittelemasta villatakista. Pusero ei luultavasti valmistu vaan tulee puretuksi, jos tarvitsen langan johonkin toiseen työhön. Ikuisuusprojektin tuntomerkkinä on hitaus (ohuen ohut lanka), isotöisyys ja mallikuvion tarkka seuraaminen. Innostuksen lopahtaminen.

Hiha lankana Alpaca Cloud

Novitan Floricasta olen neulonut jo kaksi hihaa, mutta etu- ja takakappale uupuu. Eiköhän pusero valmistune joskus. Ikuisuusprojektiksi tämä muuttui, kun en neulonut neulettä kerralla, melko lyhyessä ajassa valmiiksi.

Hihat Floricasta

Voisin luetella liudan lankoja, joista olen suunnitellut tekeväni sitä sun tätä eli nekin ovat tietynlaisia ikuisuusprojekteja. Syynä aikapula ja toiseksi lyhytjänteisyyteni, innostun aina jostain muusta mallista tai langasta.

Mm. Rowanin Kidsilk hazet odottavat vuoroaan pitsihuiviksi, samoin Rowanspunit ja DK:t joksikin sekä kesälomalta mukanani tuoma ihanan vihreä Gedifran city puhumattakaan lukuisista Knitpicksin langoista. Matkalla olevat (saa nähdä ehtivätkö ennen joulunpyhiä perille) siniset Blue bird (poistuva väri) Rowanin 4 ply softit, jotka tilasin alennuksesta Get Knitted -nettikaupasta, voinevat liittyä joukkoon. 4 ply softista, joka on muuten ihanan pehmeä lanka (100 % merinovillaa), neuloin Swallowtailin sekä Ene's Scarfin, joista jälkimmäisen purin ja jonka aloitan joululomalla uudestaan.

Muuten edellisessä postauksessa hehkuttamaani vaaleanpunaista Hjertegarnin Natur Uld -lankaa ostin lankakaupasta viimeiset viisi kerää kahden kotona olevan seuraksi. 700 grammasta saanee jonkinlaisen puseron.

Jouluvalmistelut vievät aikaa ja energiaa, joten en ole ehtinyt enkä ehdi neuloa paljon. Joululomalla sitten taas. Tämän ja tämän kaverin Hjertegarnin Natur Uldista sain sentään neulottua valmiiksi pukinkonttiin.

natur uld ja joululahja

8 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

ihanan näköistä lankaa tuo natur uld! Katsoinko oikein, onko se peräti z-kierteistä? Ainakin neulejälki on ihanan utuista..

Anonyymi kirjoitti...

Lapaset?

Marsvin

Pikku- Kettu kirjoitti...

Tuo Asteri näyttää kyllä oikein neulomisen arvoiselta. Todella kaunis mallikuvio!

Muutenkin oikein mukava uusi blogi, pitänee vierailla useammin. :)

Frigga kirjoitti...

Miten ärsyttävän täydellinen joustinneule tuossa lapasessa! Mulla jää aina harottamaan noi oikeat silmukat rumasti auki.

Annu kirjoitti...

Hei vaan blogi-kaimani :)

anNu kirjoitti...

Tuulia, en ole varma. Hmm, millainen on Z-kierteinen? Tämä on löysäkierteistä, vähän niin kuin pumpulia olisi kierretty langaksi :-D

Marsvin, kyllä!

Pikku-kettu, totta Asteri on kyllä kaunis mallikuvio. Sitä voisin kyllä neuloa vielä, jos ei tässä projektissä niin jossain toisessa.

Frigga, :-D Olen neulonut joustin neuleen silmukan takaa, normaalisti neulon oikean silmän edestä. Takasilmukasta neulottuna tulee kierre ja tiiviimpi neule.

anNulta Annulle vilkutuksia, hauska tavata blogikaima :-D

Tuulia kirjoitti...

z-kierteisessä lanka kiertyy päinvastoin kuin s-kierteisissä. Useimmat kaupalliset langat ovat s-kierteisiä, mm. se Knitpicksin alpakka, z-kierteisiä ei tahdo kovin paljon löytyä. Kyselen vaan siksi kun ton sileän oikean neuleen silmukoiden vasemmat lenkit näytti kiertyvän ihan kuin yleensä z-kierteisessä langassa. Jos z-kierteisestä neulottua sileää vertaa s-kierteisestä neulottuun, se näyttää pikkasen erilaiselta. Ei tällä siis muuten juuri merkitystä ole, kyselin vaan kun se z-kierre on niin harvinainen :) niin, ja lanka on niin kaunista :)

anNu kirjoitti...

Kiitos Tuulia oikein hyvästä z-selvityksestä. Kiinnosti vilpittömästi tietää mikä se on! Menin heti kaivelemaan Knitpicksin alpakat ja vertailemaan näitä kahta langankierrettä.

Opin uutta jälleen kerran :-D

Joo ja Natur Uld ei ole näin ollen z-kierteistä.