10.1.2007

Kehräämään - I will learn to spin

Vanha rukin pyörä ja lankaa

Kuvassa olevan rukin pyörän pelasti isäni aikanaan mummolasta. Rukki kuului joko isoisovanhemmilleni tai jo edesmenneitten isovanhempieni lapsuuteen - en ole ihan varma. Mummolan navetan vintiltä se löytyi. Toin muutama vuosi sitten rukin pyörän mukanani satojen kilometrien päähän kotisijoiltaan.

Vanha rukin pyörä
Old spinning wheel

Nämä kuvat ovat itseasiassa oiva aasinsilta! Olen menossa kaksipäiväiselle viikonloppukehruukurssille tämän kuun lopussa.

Käsityöblogeista on jäänyt härnäämään mieltä muutama kehräyspostaus. Joten en voinut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä.

En ole koskaan kehrännyt. Minulla ei ole muita välineitä kuin tämä rukin pyörä, joka ei taida päästä enää koskaan tositoimiin. Kurssilla pääsen kokeilemaan onko kehrääminen minun juttuni ja opin samalla tekniikkaa.

Olen aika innoissani. Kehrääminen - here I come.

Alpaca Cloud Stream
Yarn Knit Pick's Alpaca Cloud (stream)

Kerin eilen kaksi vyyhteä sinistä Alpaca Cloudia kerälle. Näistä tulee pitsikuvioinen wrap.

Olen jämähtänyt pitsineuleeseen. Laskin jo wrapin aloitussilmukkamäärän ja mallineuleeksi valitsin Swallowtailin mallineuletta. Kohta ryhdyn luomaan silmukoita.

5 kommenttia:

akka kirjoitti...

Mulla on paketissa suvun vanha rukki, sekin jotenkin vajaa, jokin osa siitä puuttuu, sen saa kuulemma helpolla tehtyä vaikka itse (no tämän sanoi tosi taitava ihminen, jolle ei sormi jää suuhun missään, heh en taida olla samanlainen.)

Koskakohan saan sen kasaa jne. :)

akka kirjoitti...

Aijuu mun piti sanoa: Olis kiva asua Hyvänneuleentiellä :)

anNu kirjoitti...

Kiitos. Hyvänneuleentiellä on hyvä asua :-D

Olisi ihanaa, jos rukkini olisi kokonaisena tallessa. Kunnostettuna se olisi (ilman käyttöäkin) kaunis esine vaikkapa olohuoneen nurkassa.

juuli kirjoitti...

En tiennytkään että on kursseja! Itse opin kantapään kautta n. vuosi sitten, ensin värttinällä ja sitten harjoittelin rukin pyörityksen. Olisi kiva opia sitä ihan "oikeasti". Jos viitsit, tulisitko sivuilleni hakemaan meiliosoitteeni ja meilaisit sitten tarkempaa tietoa?

anNu kirjoitti...

Juuli, laitoin sulle meiliä. Toivottavasti tuli perille eli löysinköhän oikean blogin?