27.2.2007

Kehruukuvia, lankaa

Ullu toivoi kommenttilootassa lisää kehräyskuvia.

Värikkäät merinot odottavat kehräystä näitten lisäksi. Väriterapiaa, eikö totta?

Merino fiber

Ennen lomalle lähtöä olin kuin kissa pistoksissa lainarukin kanssa, mutta nyt palattuani takaisin arkeen olen nautiskellut hiljaa hyvä tulee -tyyliin. Yksi syy lienee, että saan pitää rukkia lainassa pidempään kuin luulin. Tilasin sunnuntaina kunnon karstat, joita odottelen saapuviksi. Kuvassa olevat ihanat värikkäät merinot kutkuttavat, mutta en saa tartuttua niihin. Jännittää pilaanko ne tai osaanko yhdistellä värejä mieleisekseni. Pitäisi antaa mennä vaan ja luottaa itseensä. Sitä paitsi ei ne merinot langaksi kehräämättä itsestään muutu.

Muistanette nämä kuidut?

Fibers

Violetista langasta joka on kehrätty punavoittoisista kuiduista tuli lopulta aika ihanan väristä lankaa.

Handspun yarn

Kerästä neuloin talvilomalla kokeeksi peruskämmekkäät tai oikeastaan ranteen lämmittimet lämmittämään ranteita kunnon pakkassäähän, jota viikolla riitti.

Handspun yarn

kammekkaat - handspun yarn

Paremmin langan eri sävyt tulevat näkyviin alla olevassa kuvassa. Aloitin ensin pientä kolmiohuivia, mutta muutin kesken kaiken mieleni.

Handspun yarn

Vihreän ja ruskean sävyistä sain aikaiseksi myös mukiinmenevää lankaa.

Green yarn

Green handspun yarn
Kuvassa langan värit eivät pääse oikeuksiin. Luonnonvaloa ei enää riittänyt eikä minulla ole kuvankäsittelyohjelmaa kannettavassani. Kun valoa riittää, vaihdan kuvan parempaan.

Tämä oli vasta kehruuharjoittelua. Värikkäistä merinoista aion vakaasti saada aikaan isomman määrän lankaa. Optimistisena täällä hyräilen...

7 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Ihanan herkullisia kuvia langasta ja villasta blogillasi!

Susanna kirjoitti...

Ihania kuvia ja lankoja!

Kuinka paljon tuo rukki vie tilaa lattialla? Laurilan sivuilta katselin rukkikuvia, muttei niistä oikein pysty päättelemään miltä se tuossa olkkarin nurkassa näyttäisi :D

ullu kirjoitti...

Heh, kerrankin saa sitä mitä tilaa ;-)

Kiitos piiiiitkästä postauksesta ja ihanista kuvista. Silmä lepää.

anNu kirjoitti...

Kiitos Maija.

Susanna: rukkeja on monenkokoisia :-D Esim. Ashford Traveller on matkarukki, joka menee kasaan, kantokassiin olalle ja painaa viitisen kiloa. Minun lainarukkini Louet S10 (vaaleaa koivua) on n. 75 cm korkea, 35 syvä ja leveyttä n 55 cm. Yllätyin rukin "pienuudesta". Mieheni totesi rukista, että se sopii hyvin myös sisustuksellisesti meidän olkkariin :-) Hyvä ja lupaava kommentti, jos jossain vaiheessa hankkisin oman.

Ullu: kannattaa siis tilata tai sitten varoa mitä tilaa :-D

joko kirjoitti...

kauniin värisiä molemmat langat!

milliini kirjoitti...

kauniita värejä, ihan silmä lepää. Kun saan kunnon palkkaa, tiedän kyllä mitä sillä ostan... Kehrääminen on ollut jo piiitkään haavena, ja edelleen vain haaveena... :(

anNu kirjoitti...

Milliini: Kehruukurssilla kannustettiin tekemään itse värttinä, jos ei halua sellaista heti ostaa. Siihen tarvitaan puutikku ja paino. Eräs kurssilainen oli käyttänyt painona cd-levyä. Värttinän teko-ohjeen saattaisi löytää googlaamalla.

Jos ei halua heti investoida karstoihin, koirankammatkin käy. Sain tänään kunnon karstat postissa ja tätä ennen minulla oli euron koirankammat, jotka toimivat hyvin topsin kanssa.

Uusi rukki toki maksaa (minulla ei ole omaa, lainassa vaan) ja kuidut (tämäkin tietty riippuu mitä kuituja käyttää ja mistä ostaa) myös, mutta jos haluaa kokeilla kehräämistä voi päästä aika "pienellä" rahalla alkuun/kokeilemaan.