15.4.2007

61 i-cord-hapsua, 138 pampulaa ja yli 400 pääteltävää langanpätkää

Scarf/shawl

Viikonloppuna olen viimeistellyt kuvassa pingoituksessa olevaa huivia, johon olen neulonut 61 i-cord-hapsua ja 138 pampulaa/nyppyä. Olen päätellyt jo osan yli 400:sta langanpätkästä - jotain puolet tai jotain. Kuvaa in action ei ole vielä tänään, huomenna ehkä, jos saan päättelyn loppuun.

Pirkka-lanka on täydellistä tähän huiviin, jonka idea on onnistunut. Mallineuleena on Pam Allenin & Ann Buddin Lace Style -kirjasta Show-Off Ruffle Skirt pitsiosuus. Kun aloitin neulettä, minulla oli vain mallineule ja kahta eri vihreää Pirkka-lankaa sekä jonkinlainen toive huivin koosta. Neuloessa työ on muotoutunut, kuin suunnitellut itse itsensä. Pingoitus oli piste i:n päälle tälläkin kertaa.

Halajan jo lisää Pirkka-lankaa ja toista huivia aloitettavaksi muutamin muutoksin. Huivi olisi jo melkein ohjeen arvoinen, mutta mietin miten mallineule rajoittaa. Vai oliko niin, ettei mallineuleeseen ole yleensä kenelläkään tekijänoikeuksia?

Kuvia siis tulossa pian. Toivottavasti saan vangittua huivista olennaisen ja välitettyä sen tännekin.

Scarf/shawl

6 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Jestas sentään mikä urakka! En malta odottaa lisäkuvia, vau.

Vilma kirjoitti...

Herranen aika että oot ahkera ja kekesliäs! Näyttää hienolta, ohjetta tulemaan vaan!

Mallineuleiden suunnittelijoita ja tekijänoikeuksien haltijoita ei oikeestaan yleensä voi määritellä, koska suurin osa on ns. kansanperinnettä. Ratkaisevaa tekijänoikeuksien kannalta onkin tapa, jolla mallineuletta käytetään työssä; omaperäisyys ja yksilöllisyys. Eli kyllä perinteistä tai toisen keksimää mallineuletta saa käyttää omassa ohjeessa, kunhan varsinainen sovellus ja ohje on omaa käsialaa.

villaa ylle kirjoitti...

Tuosta tulee upea. Omaperäinen ja hieno sovellus mallineuleesta. Ohje kelpaisi kyllä ainakin minulle:)

joko kirjoitti...

400! No siinä menee hetki tai kaksi! Täälläkin odotelleen innolla lisäkuvia, en tiedä yhtään mistä huivista on alunperin kyse

Lankakomero kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköistä!

Tiina kirjoitti...

Mallineuleita voi käyttää ilman lupaa jos niistä uuden luomuksen tekee, näin minä olen ymmärtänyt. Tosin itse ainakin olen kokenut parhaaksi mainita ohjeessa mistä (kirjasta/valmiista ohjeesta) mallineule on, jos olen valmista käyttänyt.