10.4.2007

Tuulahdus 70-lukua

Rowan 4ply soft - Beetrot

Mattisen Teollisuus Oy mainostaa Apu-lehden numerossa 10 (ilm. 12.3.1971): "Viihtyvät yhdessä. Rantakivillä. PMK samettisissa Jameksissa. Mukavasti mukana. Toppen-paidat ja Jamekset. Aina yhteen soinnutettu. James Jamit menopäällä.

Rowan 4ply soft - Beetrot

UM -Uusi Maailma -lehden numerossa 5 (ilmestyi 4.3.1971) esiteltiin saappaita sisäkäyttöön ja keväisille kävelyille. Kengät Monon ja design Palmrothin mallistosta.

Anneli Kangas-Cederberg kirjoittaa "Se seikka, että saapasta suositellaan sekä sisä- että ulkokäyttöön ja että saapas on lopultakin hyväksytty tai ainakin pitäisi hyväksyä myös ravintolassa (huom! myöskin tanssiravintolassa) ei kuitenkaan tarkoita, että saapastelemme samoissa päivällä lumisella kadulla käyttämässämme saappaissa myös juhla-asuisena. Hyvin usein näkee naisella kevyen vierailupuvun täydennyksenä saappaat - aivan oikein, mutta saappaat, jotka ovat rakenteeltaan aivan liian raskaat."

Rowan 4ply soft - Beetrot

Reijo Telaranta paljastaa Fiat 600:n olleen vuoden 1970 eniten myyty automerkki 6.279 kappaleella. "Fiat 600 S:llä on repussaan 25 DIN hevosvoiman moottori ja nopeutta voi autosta tarmokkaalla kutittamisella saada heltiämään 110 km/h. Fiat 600 on niin kätevä pysäköitävä, helppo ajettava ja sitkeä kulkija kuin nyt yleensä pieni auto voi olla.".

Kakkossijan vei Toyota Corolla, jota myytiin 5.574 kappaletta. "Corollan keulalla on hevosia 73 (SAW) ja nopeutta löytyy lähes 140 km/h. Corollan tahti tiellä on toisenlainen (verrattuna Fiat 600 - bloggaajan huomio). Uudessa mallissa ovat ajo-ominaisuudet kuitenkin jo vakaammat. Ulkonäön ja näppäryyden suhteenhan Corolla pärjää myös hyvin".

Rowan 4ply soft - Beetrot

Fincos mainostaa Peach-sarjaa kaikille ihotyypeille: "Tahdothan hyväilynpehmeän persikkaihon. Peach ei ole enää yksin Peach Milk, Peach on nyt puhdistusmaito, kasvovesi ja kosteusmaito."

Rowan 4ply soft - Irish Coffee

Anneli Kangas-Cederberg tuo muotiterveisiä Pariisista. "Olkoonpa, että salonkimuodin merkitys on häviämässä ihmisen arkipäivästä ja elämästä, inspiroivat suuret muodinluojat voimakkaasti valmisvaateteollisuutta, joka nopeasti toteuttaa ja tuo jokaisen ulottuville nämä muodin uudet linjat. Ne ovatkin tänä keväänä pehmeät ja naiselliset".

Viereisellä sivulla kirkassilmäinen ja valkohampainen herra mainostaa Vanilja-vadelmaraita Valiojäätelöä: "Valiojäätelöstä herkut neljälle vain parilla markalla"

"Meistä suomalaisista meille suomalaisille". UM - Uusi Maailma -aikakauslehti ilmestyi ainakin 60-70-luvulla Suomalaisen Kirjallisuuden Kirjapaino Oy:n kustantamana. Lehden päätoimittajana tuolloin oli Jussi Talvi.

Langat: Rowan 4ply soft Beetroot ja Irish Coffee - Get Knitted -lankakaupan alesta.

6 kommenttia:

nanna kirjoitti...

Ihanan nostalgisia nuo vanhat lehdet! ja kyllä, myös langat ovat kauniita...

Vilma kirjoitti...

Uuh, noi valkoiset nyörisaappaat on ihanat! Ja Jamekset, heh, isän vanhoja Jameksia ja niiden leveitä lahkeita on tullut naureskeltua moneen kertaan, mutta nythän nuokin kuvien vaatteet on taas muodissa.

Kiitos nostalgiatuokiosta! :)

Taina kirjoitti...

Aivan ihastuttava reportaasi!

Minttu kirjoitti...

Ihana juttu!! Miten 70-luku vaikuttaakin niin viattomalta!

Ja jutun kuvat ovat myös erinomaisen kauniit!

anNu kirjoitti...

Kiitos :-) Näitä vanhoja lehtiä on ihana selailla monestakin syystä ja näistä riittäisi varmasti useampaan postaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hihii, me käytiin aina mummolamatkalla Heinolassa Jameksen tehtaanmyymälässä ostamassa farkkuja mulle ja veljelle ;D

Marsvin