1.5.2007

Polvisukkaa pukkaa

Löysin viikolla Vihreästä Vyyhdistä yksiväristä sukkalankaa OnLinen Supersocke 100:aa, joka on sukkalangaksi melko ohutta. Langan (75 % superwash wool, 25 % polyamidia) puikkosuositus on 2,5-3 ja lankaa on 100 gramman kerässä n. 420 metriä. Värivalikoima kaupassa ei ollut ihan mieleinen, mutta uusia värejä on tulossa lähiaikoina lisää.

Etsin edelleen täydellistä yksiväristä sukkalankaa sukkaprojekteihini, koska haluan raidoittaa ja suunnitella mahdolliset kuviot ihan itse. Kokeilussa on myös Schoeller+Stahlin yksivärinen Fortissima socka. Tämän lisäksi aion kokeilla kehrätä sukkalankaa kunhan ehdin.

Olen neulonut viikolla koko ajan tyyliin aloittanut ja purkanut, taas aloittanut ja purkanut ja käytännössä en ole saanut aikaiseksi mitään näkyvää. Joskus neulominen on juuri tätä, ei suju ei sitten millään eikä oikein ehtisi kun muut asiat painaa päälle.

Kneesock - Polvisukan alku

Tekeillä on polvisukat Supersocke 100:sta 2,5 mm sukkapuikoilla. Olen valehtelematta aloittanut työn jo viisi kertaa, toivottavasti pystyn nyt jatkamaan neuletta purkamatta.

Kneesock - Polvisukan alku

Halusin sukkaan resorin, jonka voi kääntää. Resorin neulominen oli hieman hidasta, koska neuloin oikeat ja nurjat silmät koko ajan takasilmästä. Resorin neulejälki näyttää mielestäni näin kauniimmalta.

Kneesock - Polvisukan alku

Nyt mietin kuvioita. Aloitin raidoilla, mutta totta puhuttuna en ole ihan varma puranko ne ja jatkan sittenkin jotenkin muuten, jollain toisella kuviolla tai palmikoilla tai jollain muulla. Resori (leveys ja pituus) ja valkoinen neule sen alla on nyt sellainen kun sen halusin olevan. Olen kahden vaiheilla, koska neule näyttää liian perinteiseltä ja en ole varma haluanko sen näyttävän juuri siltä.

Minulla on aina neulottavasta neuleesta mielikuva kuten tästäkin. On heinäkuinen kesäilta mökillä pohjoisessa. Olen saunonut, ehkä juonut kylmän oluen tai siiderin kuistilla ja laitan polvisukat lämmittämään jalkojani. Olo on raukea, tyynen onnellinen. Polvet koukussa, kädet niitten ympärillä nautin hiljaisesta hetkestä, tuulesta humisuttamassa puita - jopa sääskien ininästä.

Kneesock - Polvisukan alku

5 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Täälläkin on polvisukat puikoilla OnLinen Supersocke 100sta ;) Kakkosen puikoilla tosin, mulla on niin löysä käsiala.
Jotenkin en tykkää langan koostumuksesta, se on liian höttöistä ja sohin sen säikeitä koko ajan pörrölleen. Kuinkas sulla?
Mukava nähdä joku muukin saman asian kimpussa, välillä epätoivo iskee kun on niin tuskasen hidasta :P

anNu kirjoitti...

Aloitin ensin kakkosen puikoilla mutta vaihdoin 2,5 millisiin, koska minulla neulejälki oli liian tiukkaa (= kovaa) ja neulominen oli vieläkin hitaampaa kuin nyt. Pari kertaa säikeitä on tursunnut tai yrittänyt tursuta. Lanka muistuttaa hieman Nallea.

Juu, samoin kiva kuulla että muukin on saman asian kimpussa :-D

juuli kirjoitti...

Mielikuvaasi hetken kuulosteltuani "näin" raitojen jälkeen valkoisella resoria, palmikon kanssa tai ilman. Palmikko olisi etukeskellä ja uppoutuisi resoriin. Resoria riittäisi kantalappuun saakka, jonka jälkeen palmikko jatkuisi sileällä pitkin jalan rintaa.
Olipa muuten hauskaa ideoida mielikuvan pohjalta, taidan yrittää sitä seuraavan neuleen kohdalla itsekin!

heidi kirjoitti...

MInusta sukan alku on tositosi kaunis. En kyllä missään nimessä menisi purkamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot on! Älä ihmeessä pura!

Marsvin-allerginen kaikenmoiselle purkamiselle...