21.5.2007

Sukkapohdintaa

Yarn: Regia Silk and Fortissima Socka

Toukokuu on kiireistä aikaa - on kaikenlaisia mukavia menoja jokaiselle päivälle, joten käväisin tänään pikaisesti Menitassa, kun tänään ei ollut ihme kyllä iltamenoja. Valitsin mustaa ja tummanharmaata ihanan pehmeää Regia Silk -lankaa ja mustaa Fortissima Sockaa tuleviin sukkaprojekteihini. Minulla on päässäni jo mielenkiintoinen idea, joka odottaa toteuttamista.

Harmaasävyiselle raitasukalle, josta on edellinen postaus, pari on melkein valmis. Olen erittäin tyytyväinen itseeni. Toista sukkaa on yllättäen ihan mukava neuloa - ei tarvitse sovittaa, miettiä sukalle kujeita vaan neuloa vaan.

Yllättäen tuli valittua tummia sävyjä. Otin käteeni muutaman kerän kirkkaita värejä, mutta ne eivät jostain syystä innostaneet. Olenkohan palaamassa takaisin mustaan, tummaanharmaaseen - lempiväreihini?

Matkalla kuten Menitassa kävijät tietävät on Hobboks, jossa pistäydyn myös pikaisesti. Kirjahyllystä käteen tipahti Nancy Bushia, kaksi sukkakirjaklassikkoa. Olen selaillut molempia aiemminkin ja monta kertaa. Kirjat ovat olleet hankintalistalla pidemmän aikaa. Taidan näistä etsin innostusta Fleece Artist Merino -langalle.

Nancy Bush: Knitting Vintage Socks and Folk Socks

Kirjahankinnat johtivat miettimään mitä muita sukkakirjoja löytyy kirjahyllystäni. Meg Swansenin A Gathering of Lace -kirjassa on mm. pitsisukkien ohjeita kuten myös Sheila McGregorin Traditional Scandinavian Knitting ja Tradiotional Fair Isle Knitting kirjoissa on asiaa, kuvia sukkista.

A gathering of Lace, tradiotional fair isle and skandinavian knitting

Onhan minulla Pam Allenin ja Ann Buddin Lace Style, josta neuloin Floralit. Stitch'n bitch ja Nancy Bushin Folk Knitting in Estonia kirjoissa on myös sukkaohjeita. Ja neulelehdet - onhan niissäkin sukkia.

Lace Style, Stitch'n bitch and Folk Knitting in Estonia

Olen sukkien neulomisessa myöhännäisheräinen kuten pitsihuiveissa olin. Nyt huivit eivät sytytä, mutta ehkä jossain vaiheessa taas innostusta niittenkin neulomiseen riittää. Lankaakin olisi entuudestaan.

Mietin tänään kotimatkalla suhtautumistani sukkiin. Äitini on tähän saakka pitänyt perheeni sukissa ja toivottavasti jaksaa pitää vastedeskin. Mitkä olisivatkaan ihanammat ja lämpimämmät kuin oman äidin neulomat villasukat?

Millaisia sukkia ylipäätänsä pidän? Töissä 15-20 denierin polvisukkia tai stay-up sukkia. Kotona ihanalle poikaselleni jo pieneksi jääneitä urheilusukkia. No, millaisia sukkia haluan neuloa? Kauniita, naisellisia ja omanlaisia. Olen kokenut taas ahaa-elämyksiä. Sukkien neulominen on aika ihanaa, vallan haasteellista. Ihan oma maailmansa ja miten suuri - täynnä valtavasti sukkasuunnittelumahdollisuuksia.

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Viimeksi kun kävin menitassa tarttui mukaan regia silk sukkalankaa, tosin vaaleamman harmaana. Matkalla poikkesin myös hobboksiin, josta tarttui nancy bushin folk socks kirja mukaan. MÄ haluan kutoa itse4lleni seuraavaksi ihanan naiselliset sukat silkkilangasta ja mallina nancy bushin highland schottische kilt hose.

mari kirjoitti...

Ihania tummia lankoja! Just mietin pari päivää sitten että miksiköhän mulla ei tule ikinä mitään kakkossukksyndroomaa ja tajusin että sehän johtuu siitä että voi vaan neuloa posottaa eikä tarvitse sovitella ja miettiä!

Altocumulus kirjoitti...

Edellisen postauksen sukkia tulin kehumaan, kerrassaan upeat!

juuli kirjoitti...

Sukkapohdintasi tuntuu tutulta. paljon on malleja, paljon inspiraatiota. Itse en kyllä vielä ole löytänyt mitään, joka aidosti kolahtaisi. (Mutta toisaalta, ostinkin vaaleanpunaista lankaa...hei oikeesti!) Minäkin haluaisin naiselliset sukat, polveen tai yli, mutta sellaiset jotka ei levennä jalkaa. Sinä ne varmaan keksit ensin...