22.6.2007

Kesälomalle

Vihdoinkin on se aika vuodesta jolloin karistan kotipölyt olkapäistä ja työhiekkamurut varpaanväleistä ja lähden reissuun neljäksi viikoksi. Lähtörituaali on ollut samanoloinen kuin aina - pakkaamista, siivoamista ja pientä stressiä. Kun auto on käynnistetty ja sillä ajettu muutama metri kotipihalta pois - tapahtuu totaalinen irtiotto, arjesta ja töistä - oravanpyörästä.

Tänään lajittelin lankoja mukaan. Viime kesänä neuloin paljon, ideat neuleisiin syntyivät paikan päällä - ei etukäteen. Yritin ennakoida tätä valitsemalla paljon, ihan liikaakin, erilaisia lankoja mukaan.

Ensinnäkin otan mukaan Rowania - suosikkilankaani. Erivärisistä merseroitua villaa, 4 ply softia, joista voisin neuloa vaikka villatakin, slipoverin tai puseron. Joistakin langoista riittäisi yksivärisenä puseroon, osasta kirjoneuleeseen tai raitoihin. Ostin näitä huiveihin, mutta huivi-innostuksen ollessa tiessään, näistä onneksi voi neuloa muutakin. 4 ply cottonista saa lyhythihaisen tai hihattoman puseron loppukesään.

Rowan's 4 ply soft and 4 ply cotton

Knit Picksin Dancing-sukkalangasta olen aiemmin neulonut tytölleni yllättävän hyvin toimivan kolmiohuivin, mutta nyt ajattelin kokeilla lankaa siihen mihin se on tehtykin eli sukkiin. Raidallista polvisukkaa syntynee menomatkalla pohjoiseen autossa.

Knit Pick's Dancing

Pitsijakku on ollut pidemmän aikaa mielessä, joten siksi mukaan lähtee Knit Picksin Shadowta ja Alpaca Cloudia kaiken varalta.

Knit Pick's Shadow and Alpaca Cloud

Valkoiset Pellava Cottonellat olen hankkinut joskus 90-luvulla tarkoituksena tehdä kuvassa oleva neule. Ohjeen ottanen mukaan, mutta en taida neuloa juuri tätä neuletta vaan jotain vastaavaa. Loppukesästä valkoinen neule voisi olla aika kiva ruskettunutta ihoa vasten, sanoo optimisti, joka uskoo aurinkoiseen kesään.

Novita's Pellava Cottenella (linen and cotton)

Gedifran vihreää city-lankaa ostin viime kesänä Joen langasta Joensuusta alennuskorista. Nyt olisi vihdoinkin aika neuloa tästäkin jotain - pitkähihainen pusero ehkä.

Gedifra's City

Rowanin Silk Haze kuuluu suunnitelmissani pitsijakku, pusero -osastoon.

Rowan's Sllk Haze

Nämäkin olen pakannut mukaan. Mustaa puuvillalankaa Novitan Tenneseeta ja Minia sekä sukkia varten varalle Madarin Petitia, Fortissima Sockaa sekä Regia Silkia unohtamatta Fleece Artistin ihanaa lankakerää.

Mandarin peti, Fortissima socka, Regia silk, Novita's yarn and Fleece Artist

Lankojen seurana on kassissa paljon pyörö-, virkkuu- ja sukkapuikkoja, mittanauha, neula, sakset ja pari neulekirjaa sekä MP3 soitin täynnä mm. Kentiä, Kate Bushia, Billy Braggia, Joni Mitcheliä ja Radioheadia unohtamatta digikameraa.

Music

Aurinkoista ja lämpöistä kesää, puikkojen suihkintaa ja hauskaa Jussia! Good Knit's Road - Hyvänneuleentie 7 hiljenee joksikin aikaa ja esittelee kesälomalla aikaan saatuja neuleitä palattuaan ansaitulta irtiotolta.

12 kommenttia:

tikru kirjoitti...

loistavaa irtiottoaikaa. Otatko sä jotain muutaki mukaa ku lankoja? Esim pyyhettä ja uikkareita? Tai hammasharjaa? :)

anNu kirjoitti...

:-D Kiitos :-D

Eikö langoilla, MP3-soittimella ja pankkikortilla pärjää neljää viikkoa reissussa? :-D

.k kirjoitti...

Heureka!
Muistan nähneeni jossain vaiheessa jossain blogissa sen bloggauksen kun joku oli ostanut ne loput vihreät Gedifrat. Nopeat syö hitaat, nimimerkilllä "2 kerää". Nyt selvisi tämäkin mysteeri :)
Hyvää reissua!

anNu kirjoitti...

.k, ihastuin lankoihin, väriin ja ostin loput saman tien pois. Hauskaa kuulla tapauksesta. Maailma on pieni :-D Kiitos reissutoivotuksista.

KirsiÄr kirjoitti...

Mahtava kaikenvaravarasto. Täydellinen, mutta mahdollistaa täydennysostokset.

Mahtavaa myös, että joku muukin saa samaan suosikkilistaan Kati Puskan ja Billy Braggin. BB on mun nuoruuteni soundtrack-ykkönen.

Piikkari kirjoitti...

Olihan tuossa yhdessä kuvassa sandaalitkin mukana! :-D

Hauskaa lomaa, hyvä tietää että et ole toimettomana!

juuli kirjoitti...

Hyvää lomaa ja mahtavia irtiottoja! Noiden varastojen turvin se varmaan onnistuukin. Ja kiva neuloa edelliset alta pois, koska palatessasi rupeat varmaan polkemaan paljon uutta lankaa.

Vilma kirjoitti...

Oikein rattoisaa lomaa! Ainakin materiaali- ja viihdykepuoli neulomista varten tuntuis olevan kunnossa. ;)

Jatta kirjoitti...

Hyvää lomaa! Olet ainakin asianmukaisesti varustautunut ;) Nyt ei enää nolota se määrä lankaa jonka kuskasin mukaan viikonlopuksi mökille, täähän kuuluu selvästi asianharrastajien tapoihin!

M-a-r-k-ka kirjoitti...

Wau :D
Aikamoiset matkaeväät.

Riikka kirjoitti...

Kivoja lankoja ja ensimmäinen kuva oli mielestäni hauska, kun oloin miettiä lankamättäitä... :)

hekku kirjoitti...

Ihan parasta! Repesin täysin kun näin sun lomalankavaraston.. Kun mulle jo hymähdeltiin viikon mökkilomalla vaikka oli vaan kahden neuleen langat mukana. Siinä taas näkee, että toiset ei vaan tajuu!