14.1.2008

Lempilankojeni Top-5

Ilu uteli Hyvänneuleentien lempilankojen Top-5 listausta. Vaikka en ole meemien ystävä tämän haasteen otan mielelläni vastaan. Kiitos siis Ilulle! Tänään kotimatkalla töistä kulutin aikaa sekä viihdytin itseäni miettimällä suosikkejani. Ei ollut mikään helppo tehtävä valita vain viisi.

Schoeller Stahlin Fortissima Socka on suosikkini sukkalangoista. Fortissima Socka on tarpeeksi ohutta minun makuuni ja neulottavissa lempisukkapuikoillani 2,5 mm lyhyillä 30 cm:n Addin pyöröpuikoilla. Lankaa saa yksivärisenä ja jopa montaa eri väriä. Vaikka neulon useimmiten mustaa ja harmaata, värit ovat minulle tärkeitä. Fortissima Sockan rinnalle olen kelpuuttamassa Hjertegarnin Hjerte Sock 4 -langan, josta neulon parhaillaan sukkia. Ensimmäinen on jo valmis, toinen vielä keskeneräinen. Tässä lempisukkalangan kriteerit täyttyvät: yksivärisyys ja 2,5 mm puikoilla neulottavuus.

Regia Silk ansaitsee erikoismaininnan. Se on ihanan pehmeää, hyväilee ihoa. Säilön keriä lankalaatikossani hartaudella ja hellyydellä. Tunnustan että painelen keriä poskeani vasten jos asioin lankalaatikossani. Tästä neulon mieluiten harkiten - jonain päivänä ehkä jopa paidan.

Pitsineulelankasuosikkikategoriani voittaa ylivoimaisesti Knit Picksin Alpaca Cloud, johon tutustuin reilut kaksi vuotta sitten. Tilasimme silloin kimppatilauksena ystävien kanssa lankaa rapakon takaa. Muistan vieläkin, kun sain ensimmäisen kerran kolme vyyhteä käsiini. Sanomatalon kahvilassa yhdessä ihastelimme langan pehmeyttä ja sävyjä. Alpaca Cloud sai minut innostumaan pitsineuleestä. Toinen lähes yhtä vaikuttava lanka on Knit Picksin Shimmer, josta olen neulonut kaksinkertaisella langalla Clapotiksen. Tällä hetkellä pätkävärjätty Shimmer tökkii väreinä, mutta silti lanka kuuluu lempilankojeni top-vitoseen.

Neulon Novitan langoista aina silloin tällöin. Eniten olen neulonut Nallesta, vaikka suosikkini on kuitenkin Bambino-lanka, jota taitaa saada Anttilasta ja mahdollisesti tehtaanmyymälästä. Ostin aikoinaan lankaa pari kiloa, mustaa ja valkoista ja joku päivä neulon vielä kirjoneuleen tai jo aloitetun kirjoneuleeni valmiiksi.

Pirkka-lanka on ihan mieletön. Löytyy värejä ja sävyjä. Se on ohutta ja sen neulottavuus on miellyttävää!

Viimeisenä Top-vitosessani, mutta ei vähäisimpänä, on Rowanin 4 ply soft. Viime talvena hankin lankaa useampaan eri otteeseen ja eri värejä. Langan pehmeys vetosi ja vetoaa yhä minuun. Olen neulonut jo pari huivia, mutta lopuista langoista olisi neulepuseroonkin.

Tällä hetkellä pidän ohuista ja yksivärisistä langoista, kuten top-5 listani kertoo.

Kuulisin mielenkiinnolla Alpakan sylkäisy, Valinnaisaineet, 100 % PURA LANA ja Reunasilmukka -blogin pitäjien lempilangat top-5.

TOP5

7 kommenttia:

milliini kirjoitti...

teit päiväni! kiertopalkinto blogissani!

Taija kirjoitti...

You make my day :)

Käy vilkaisemassa http://taijantekeleet.blogspot.com

“Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.”

Mari kirjoitti...

:-)
Kiitos kutsusta! Käytänkin huomenna työmatkat tämän miettimiseen!

Piikkari kirjoitti...

Kiits! Minulla on kolmen minuutin työmatka kävellen, siinä ei ehdi miettiä kyllä juuri muuta kuin että ehtiikö ajoissa.

Lotta kirjoitti...

Olipa hyvä ku vastasit, oon nimittäin miettiny että onko tuo Hjerte minkälaista. Uskaltanen kokeille - tattista :).

Anonyymi kirjoitti...

Annu, sulle on tunnustus blogissani!

Marsvin

Arja kirjoitti...

Sinulle on tunnustus myös blogissani.
Kiitos ihanasta blogista. Kauniista kuvista ja kauniista käsitöistäsi.