12.3.2008

Sukkavuosi - A Year of The Sock

Vuosi sitten neuloin ensimmäisen sukkani moneen moneen vuoteen. Olin onnistunut välttelemään villasukkia, joihin asenteeni oli kieltämättä ylimielinen ja yksioikoinen. Neulotut sukat olivat minulle yhtä kuin tylsät ja samaan aikaan ihanat peruskumisaapassukat, isohkot, jotka valuivat kantapään alle ryttyyn Kontioihin sienimetsässä tai veneretkellä. Ihmettelin miten kanssaneulojat saavat sukkien neulomisesta kiksejä. Nyt naureskelisin nolona partaani, jos minulla sellainen olisi - anNu, olisitpa tiennyt miten väärässä olet.

Jossain vaiheessa se tuli, myöhäisherätys, salakavalasti hiipien kuten aina tai kuin salamana taivaalta. Uskalsin ottaa ratkaisevan askeleen ja ostin vihreää Fortissima Socka sukkalankaa kaksi kerää. Neuloin ensimmäisen sukkani ohjeesta. Koin onnistumisen iloa: muistin jopa miten kantapäitä neulotaan. Pam Allenin ja Ann Buddin Lace Stylen Floral Lace nilkkasukat näyttivät pitseistä innostuneesta kivoilta.

Annoin polvisukkien kietoutua pikkusormeni ympäri ja kuinkas kävikään. Tein myös kirjahankintoja - Nancy Bushia tietenkin. Olen iloinen, että innostuin sukista, sillä sukkien neulominen on superkivaa!!!

My Socks

Leikin Flickr-kuvillani ja tein mosaic-kuvia, joihin keräsin ensimmäisen sukkavuoteni kunniaksi vuoden aikana neulomani sukat.

I started knitting socks a year ago. This is some kind of anniversary or milestone so I created mosaics from my Flickr pictures. Here you can see all my knitted socks. I love knitting socks!

My Socks

Vihreäraidallisia (Mandarin Petit) puuvillasukkia neuloin mm. Äkäslompolossa uimarannalla.

Last summer I knitted green white striped socks (yarn: Mandarin Petit) on the beach.

My Socks

Fanitan Radioheadin ja Morrisseyn musiikkia, joten en voinut vastustaa neuloa teemasukkia. Itse asiassa kolmannet levysukat ovat työnalla.

Radiohead and Morrissey - two of my favourite ones... A third one is on progress.

My Socks

My Sock

Ensimmäinen sukkalankani oli kuten jo kerroin Fortissima Sockaa, jos ei lasketa mukaan äidiltäni saamaa tai oliko se mieheni perhonsidontaan ostamaa kiiltävää Novitan sukkalankaa. Sukkavuosi on kerryttänyt minulle aika kivasti sukkalankaa.

Lankakorista löytyy Fortissima Sockaa, Opalia, Trekking Pro Naturaa, Regia Silkia, Supersockea ja Hjerte Sock 4. Kuten kuvasta näkyy, olen mieltynyt edelleen yksiväriseen lankaan eli kirjoneuleeseen tai raitoihin tai pitsiin. Ainut pätkävärjätty on Knit Pick'sin Memories, joka ei ole taipunut vielä miksikään. Hankin kokeeksi melaarattua mustavalkoista Fortissimaa ja sini- ja ruskeasävyistä Hjerte Sock 4:sta.

Tästä lankamäärästä voi päätellä, että jatkossakin tässä blogissa neulotaan sukkia. Näistä langoista saa aika monet sukat.

A lot of solid sock yarn (except Knit Pick's Memories): Fortissima Socka, Opal, Trekking Pro Natura, Regia Silk, Supersocke and Hjerte Sock 4. So does this mean that you will find more knitted socks in this blog? Oh, yes.

Sock yarn

22 kommenttia:

Piikkari kirjoitti...

Kyllä, sukat sukat! Aina sukat kun vaan mahdollista :-)

Inkeri kirjoitti...

Kauniita sukkia olet tehnyt.

Dave kirjoitti...

They are all so beautiful ... and all those socks in only one year -- amazing!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kauniita sukkia! Toivottavasti mullakin vielä innostus iskee joku päivä! Nimim. eka perussukka valmis sitten yläasteen, mut koskas sais alotettua tokan.. ;)

Tytti kirjoitti...

Upea sukkasato sinulla! Polvareissa on sitä jotain.
Minä vielä odottelen sukkainnostusta omalle kohdalle, toistaiseksi ei ole näkynyt.

joko kirjoitti...

voi kuinka kauniita sukkia! sukkien tekeminen vie kyllä mennessään. vuosi sitten valmistui vaikka kuinka monet, nyt uutta innostusta odotellessa..

Marsvin kirjoitti...

Ihania sukkia! Sukat ovat hyvä päätyö, välityö ja usein teen niin, että kudon palkkioksi jostain isommasta työstä sukat ;D

kio kirjoitti...

Hieno kokoelma! Mä en ole vielä uskaltautunut mihinkään muihin hienouksiin kuin perusperussukkiin, vaikka mieli tekisi. Ja perussukkiakin harvoin..

Roobeedoo kirjoitti...

I find your socks so inspiring - looking forward to seeing more!

HPNY Knits kirjoitti...

just last year? wow! these are awesome! I do hope you keep knitting these lovely ideas.

Anonyymi kirjoitti...

Sukkasi ovat yksinkertaisesti upeita! Minulla on päällä samanlainen ennakkoluulo sukkia kohtaan, joista itsekin kerroit kärsineesi aiemmin. Sinusta saattaa tulla sukka-asioissa guruni; eihän niistä voi olla innostumatta, jos tulokset ovat tuollaisia. Olen erityisen lääpälläni noihin pitkiin polvisukkiisi.. Tahtoo kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Sukkasi ovat yksinkertaisesti upeita! Minulla on päällä samanlainen ennakkoluulo sukkia kohtaan, joista itsekin kerroit kärsineesi aiemmin. Sinusta saattaa tulla sukka-asioissa guruni; eihän niistä voi olla innostumatta, jos tulokset ovat tuollaisia. Olen erityisen lääpälläni noihin pitkiin polvisukkiisi.. Tahtoo kanssa!

Tiiina kirjoitti...

Kauniita sukkia. Saa nähdä imaiseeko sukka innostus minutkin. Ensimmäiset lähes kymmeneen vuoteen valmistuivat viikon päivät sitten ja suunnitteilla on jo vaikka mitä...

nicole kirjoitti...

Wow, I'm blown away by your socks. Such a beautiful, original batch. I love how long you make them too.

I need Radiohead and Morrissey socks NOW!

dawn kirjoitti...

I think you must be a sock knitting genius. Love the socks, and I find it amazing that you started knitting socks only a year ago.

knittingiris kirjoitti...

Only one year ago?? They are all so unique, inspiring, and well made.
I'm looking forward to seeing more of what you make in the future!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia sukkia - ja mahtavia kuvia taas kerran AnNu! Minä kärsin yhä sukkakammosta, mutta ehkä minäkin pääsen jonakin päivänä siitä eroon...

Johanna L-a

Anonyymi kirjoitti...

Good Sock´s Road! Hienoja sukkia, kateeksi käy. Nancy Bushin sukkakirja on tosi inspiroiva, innolla odotan mitä saat siitä aikaan.

siggen kirjoitti...

wow - lovely. I have never knitted knee-high, but it looks really nice, have to try it!

Matleena kirjoitti...

"sukkien neulominen on superkivaa!!!", sinäpä sen sanoit, anNu. Sitä se todella on. Ja ihania sukkia olet tehnytkin.

Maija kirjoitti...

Siis vau vau VAU!

anNu kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille!

Thanks for your lovely comments!!! I almost blushed :-)