6.4.2008

Faux Russian Stole

Ei valmista tällä kertaa vaan bloggaan keskeneräisestä, parhaillaan työnalla olevasta neuleesta. Aloitin maaliskuun lopulla Faux Russian Stolea. Katie Nagorneyn ja Ann Swansonin ohje löytyy A Gathering of Lace -kirjasta. Olen monta kertaa katsonut ohjetta sillä simällä, mutta vasta nyt sain aloitettua työn. Ja täytyy myöntää, että se kannatti. Olen nauttinut tämän tikuttamisesta.

Faux Russian Stole

Neulon pitkästä aikaa jotain ohjeesta mikä on nautinnollista. Faux Russian Stolen ohje on sinänsä helppo, mutta kaavion seuraaminen vaatii tarkkaavaisuutta. Reunus ja keskiosa neulotaan kahdesta eri kaaviosta. Kirjassa kaaviot/ruudut ovat melko pieniä ja pitkä viivotin sekä paperi+kynä (kierrokset muistiin) ovat olleet oiva apu. Tahmean alun jälkeen neulominen sujuu jo nopeammin. Tosin olen vasta yli puolessa välissä. Ehkä tästä innostuneena ja tämän neuleen imussa saan kesällä aloitetun vielä keskeneräisen Alpine Knit Scarfin (Jane Sowerby, Victorian Lace today) valmiiksi.

Faux Russian Stole

Lankana on Knit Picksin Shadow (Vineyard - 50 g = 440 yards, 100 % Merino Wool) ja puikot 4. Jälleen kerran Ravelrysta oli apua. Surffailin kanssaneulojien lankavalintoja ja löysin useamman Shadow-langasta neulotun. Omani on ainaoikeaaneuleena toteutettu. Ravelryssä oli myös kauniita oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa neulottuja.

Minulla on kauniita silmukkamerkkejä, mutta parhaimmat tässä projektissa ovat olleet villalangasta silmukoiksi solmitut langanpätkät. Alpine Knit Scarfissa silmukkamerkit tarttuivat kiinni pitsineuleeseen, mutta villalangat toimivat loistavasti (kevyet, eivät tartu kiinni). Enköhän saa tämän valmiiksi viimeistään parissa viikossa.

Faux Russian Stole

My latest knit project is the Faux Russian Stole from book A Gathering of Lace. Thanks to Ravelry I chosen Knit Picks's shadow (colourway is Vineyard) for this project. I have already knitted a half of the stole and I wish it will be ready in two weeks. I really love to knit this one....

12 kommenttia:

fluffbuff kirjoitti...

It's really beautiful.

TiinaR kirjoitti...

Aivan upea huivi tulossa!

heidi kirjoitti...

Kylläpä on kaunis huivi! Kirja on ollut minulla lainassa kirjastosta, mutta en huomannut tuota siitä.

sasu kirjoitti...

Voi mahdoton kuinka jollakin riittää kärsivällisyys moiseen, kaunis huivi tulossa.
Kyllä tuon kanssa kelpaa ulkona liikkua.

Päivi kirjoitti...

Kaunista on tulossa. Vaatii paikanpäällä oloa tuollainen malli, jota joutuu katsomaan tiheään.

upa kirjoitti...

Upea!

Johku kirjoitti...

Mahtava!

Johku kirjoitti...

Mahtava!

kio kirjoitti...

vautsi aika ihanuus tulossa, tosi vaihtelevia kuvioita

ColibriDreams kirjoitti...

Onpa tulossa kaunis huivi! Kyllä kannattikin tuollainen aloittaa.

Ingvild kirjoitti...

Beautiful! I love the color too. I've been thinking about making this for my mother. She's turning 60 soon.

anNu kirjoitti...

Kiitos taas kommenteistanne ja pahoitteluni, etten ole itse vastannut/kommentoinut... vaikka minun on pitänyt monta kertaa. Koetan parantaa tapani :-)

Fluffbuff and ingvild: Thanks for your comments!