12.8.2008

Syksy tulee / Autumn is coming

Valmistaudun pikku hiljaa syksyyn...

Työn alla on paksu villapaita Gjestal Naturgarn No. 1 langasta. Hihat ovat jo lähes valmiit, mutta helman olen aloittanut jo kolme!!! kertaa alusta ja tänään illalla aloitan neljännen kerran. Keskeneräisten neuleitten vilauttaminen on vaarallista. Ei ole ensimmäinen kerta kun ufot ovat jääneet nurkkaan pyörimään. Mutta tämän neulon VALMIIKSI, en luovuta.

Autumn in my mind... I'm knitting a sweater from Gjestal Naturgarn No 1. Sleeves are almost completed and the rest of the sweater shall be completed as soon as possible. I hope so...

Sleeves

Pajala Sweden

Alla kuvassa ei sen vähempää ja enempää kuin 1100 grammaa aitoa luotolaisen lampaan villaa. Viimeisenä kesälomapäivänäni heinäkuussa vierailimme Hailuodossa. Uimme, söimme eväitä ja tutustuimme saareen. Poikkesimme mm. Luovon Puojissa sekä Leipä ja Lammas -kaupassa, joissa molemmissa myydään hailuotolaisen lampaan villaa. Luovon Puojissa oli tarjolla paljon käsitöitä ja aito luotolainen/tikkuri, joka kieltämättä näytti mieheni päällä erittäin hyvältä. Vilma on ainakin neulonut luotolaisen. Olen itsekin jo pidemmän aikaa suunnitellut neulovani itselleni sellaisen. Nyt mieskin haluaisi samanlaisen. (Ohje: Suuri käsityölehti 10/2001.)

Pidän erityisesti näistä mustan lampaan ja tumman ladonharmaan villan väreistä. Kirjoneulepuseroa/villatakkia näistä ajattelin. Jos innostun luotolaista/tikkuria neulomaan, hankin siihen langat erikseen.

Luotolaista villaa

Above: Finnish lamb's wool from Hailuoto. I'm planning to knit luotolainen, a traditional sweater from Hailuoto. (See Vilma's smashing luotolainen.)

6 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Upeita sävyjä sekä lankakerissä että hihoissa!

MaryjoO kirjoitti...

such lovely natural colors!

Johku kirjoitti...

Ihania lankakeriä. Aikaisemmat villasukat olivat todella kauniit. Kuvio tuli kivasti esiin varresta kun olit neulonut sen kaksinkertaisella langalla.

Miina Möttönen kirjoitti...

Luonnonväriset lampaanvillat on kyllä ihan parhaita :)

Ja aivan mahtavat värit ja tunnelma tuossa keskimmäisessä kuvassa!

huopanen kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Sulla on kyllä kauniita, maanläheisiä sävyjä neulomuksissa.

anNu kirjoitti...

Tytti: Kiitos :-)

Johku: Kiitos sukkakehuista

Miina Möttönen: Joo, olen myös tykästynyt luonnonväriseen lampaanvillaan. Klassikkolankaa

Huopanen: Kiitos, mun lemppareita on todellakin maanläheiset värit, tosin välillä värikkäämmät värit piristävät eli pakko niitäkin kokeilla :-)

Maryjoo: Thanks