15.3.2009

Fountain Pen Shawl

Huivi-innostus jatkuu. Aloitin perjantaina Fountain Pen Shawlin (ohje: Interweave Knits Spring 2009), vaikka pari neulettä on kesken ja ideoita pukkaa. Huivin langaksi valitsin Ullcentrumin 1-kierteistä ohutta villaa, jota ostin pari vyyhtiä Svalan-kaupasta Maarianhaminasta muutama viikko sitten. Ullcentrumin villan lisäksi vaihtoehtoina oli entuudestaan lankakaapista löytyvät Knitpicksin Shadow (Oregon Coast Heather), Alpaca Cloud (mustaa) tai Shimmer (Turquoise Splendor). Päädyin lopulta vihreään vai pitäisikö sanoa, että Marsvinin vihreään? Kevättä kohti ollaan menossa. Lanka on karheaa, mutta ehtaa neuloa. Oletan, että se pehmenee viimeistään pesu- ja pingotusvaiheessa.

Kunpa Knitpicksin Shadow-lankaa myytäisiin Euroopassa, saksalaisen jälleenmyyjän KnittyBittyn nettikaupasta sitä ei ainakaan löydy (vielä), mutta esim. Alpaca Cloudia löytyy. Tykkään nimittäin edelleen tosi paljon Faux Russian Stolestani, joka on neulottu juuri Shadow-langasta. Ihanan kevyttä, pehmeää, lämmintä ja lanka sopii kuin nakutettu neulekätösiini.

EDIT: Kiitos Kristiinalle! Hän vinkkasi kommenttiosiossa, että ranskalaisessa Tricotin.com kaupassa on myös kaipaamaani Shadow-lankaa.

Fountain Pen Shawl on muuten helppo ohje. Toistaiseksi ihan mielenkiintoinen neuloa, mutta tarkistetaanpa kanta uudelleen kunhan pääsen viimeiselle mallikertariville....

Fountain Pen Shawl

Huivin vieressä kuvan yläkulmassa olevat pikkuruiset neliöt ovat virkattu Pirkkalangasta. Kokeilin virkata isoäidinneliöitä ja erilaisia versioita niistä. Neliöt ovat hyviä välitöitä, jos ei ole mitään muuta tekeillä tai jos ei tiedä mitä oikein neuloisi tai virkkaisi. Kunnon kunnollinen ikuisuusprojekti! Pirkkalankaa minulla on ollut iät ja ajat enkä ole saanut tehtyä niistä mitään. Shetland Trianglen neuloin marraskuussa 2006. Ravelry on loistava, sieltä voin aina tarkistaa milloin minkäkin projektin olen saanut loppuun!

Noro Kureyon Sock yarn

Noro-lankaa on täälläkin. Pari kerää Kureyon Sock-lankaa on ollut jo jonkin aikaa, mutta en ole vielä neulonut niistä mitään. Kaikki mielenkiintoiset vaihtoehdot ovat vaatineet enemmän lankaa, joten hankin sitä lopulta lisää Cucumberpatchista. Olen lueskellut, että jotkut tykkää ja jotkut ei, mutta paras kokeilla itse kummassa joukossa tulen seisomaan. Lempparisävyni ovat ehdottomasti ruskeat ja vaaleansiniharmaat. Violettijutska on ihan kiva ja vihreäkin, mutta kaksi ensinnä mainittua ovat ykkösiä!

Jonkin sortin OT-juttuna ja loppukevennyksenä mainittakoon, että olen jäänyt koukkuun Hill Street Bluesiin, jota Ylen FST uusii parhaillaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ostin Knit Picksin Shadowta (sekä muita Knit Picksin lankoja) ranskalaisesta Tricotin.com kaupasta. Osaamatta sanaakaan ranskaa. Hyvin ja nopeasti toimi kaupanteko.

- Ravelryssa Kristiina

anNu kirjoitti...

Kristiina, kiitos vinkistä. Ranskalainen Tricotin.com on jäänyt minulta huomaamatta!!! Joten sinne siis surffaamaan...

-iinu- kirjoitti...

Minäkin pistin ilolla merkille joku päivä sitten, että Tricotin myy Knit Picksin lankoja. Olen yrittänyt etsiä vaikka mistä aikaisemmin, huonolla menestyksellä:(

Ihana huivin alku!

Villapallo kirjoitti...

Hyvän mielen tunnustus löytyy sinulle blogistani:-)