5.3.2007

Löytö: tuunattavaa kaapin sopukoista

Kehräämisen, lankojeni värien suunnittelun ja vaaleanpunaisen neuleeni neulomisen (kyllä, neule on edistynyt) lomassa mietin kuumeisesti mitä tekisin tästä.

Pullover

Neuloin kuvassa olevan villapaidan Novitan Nalle -langoista joskus 90-luvun lopulla. Odotin silloin esikoistani ja se lienee yksi syy siihen, miksi villapaidasta tuli ylimitoitettu, valtavan iso minulle. Luulin laittaneeni tämän muutama vuosi sitten kierrätykseen. Muistin väärin. Löytyi vaatekaappini sopukoista toissa viikonloppuna.

Pullover

Villapaidan tuunaukseen tarvitaan saksien, ompelukoneen ja rohkeuden lisäksi hyvä idea. Se tullee pikkuhiljaa kun niitä päässä pyörittelen ja kypsyttelen. Paitaan (kokoa XL tai XLL) on neulottu muutama silmukka - todentotta. Sääli olisi jos se ei saisi toista, uutta elämää. Oikeasti tästähän saa vaikka mitä! Nalle-lankaakin villapaidan sävyissä on vielä vähän jäljellä. Olen neulonut mm. kämmekkäitä näistä langoista.

Kehruuasioista lopuksi kerrottakoon, että merinokuituja (oranssi on karkaamassa vasemmasta alakulmasta pois) sekoittamaan on tulossa mm. vaaleita sävyjä. Jees, värien sekoittaminen, suunnittelu on kieltämättä kiehtovaa ja ihanaa. Kevättä kohti ollaan menossa. Kaipaan jo nyt vaaleita, kirkkaampia sävyjä.

Merino fibers

3 kommenttia:

ilu kirjoitti...

Kirjassa, jonka nimi on suunnilleen "Kuinka villapaita paloitellaan" tai jotain sinne päin (en muista enää, kun annoin siskolle joululahjaksi), on muutama eri hyvä VILLAPAIDEA. (eikö ollutkin nokkela sana?)

Yks oli ainakin hauska: helmasta tehtiin hame ja hihoista siihen täydellisesti mätsäävät säärystimet!

Marsvin kirjoitti...

Käsilaukku ois mun villi idea ;D

Terveisiä Jenkkilästä, istun hotellihuoneessa, jossa on langaton verkko. Oi tätä teknologiaa!

anNu kirjoitti...

ilu: joo, olen nähnyt kirjan jossain. Vois olla hyvä varsinkin jos enemmän tuunailisi. Villapaidea on nokkela sana, totta!

Marsvin: Villi idea on harkitsemisen arvoinen. Kiitos terveisistä, teknologia on huimaa, ennen tällaisista terveisistä ei olisi voinut edes haaveilla :-D