7.4.2007

Pampulatehdas

Kahtena iltana olen neulonut nyppyjä tai pampuloita - miksi näitä nyt kutsuisi. Tietyssä valaistuksessa näyttävät ihan rusinoilta.

Tästä tulee huivi - uskon, että aika kiva ja persoonallinen, kunhan saan sen valmiiksi.

Scarf - right side

Mallineule on Pam Allenin ja Ann Buddin Lace Style -kirjasta. Tarkemmin Kat Coylen Show-Off Ruffle Skirt -ohjeesta. Neuleesta lopussa päästetään silmät irti eli tiputetaan silmiä Clapotiksen tyyliin, joten lopputulos ei näytä tältä vaan ihan joltain muulta - vallan pitsineuleeltä.

Hikipisarat nousevat ohimolle, kun ajattelen neuleen langanpäitten päättelemistä. Nypyt/pampulat olen neulonut tummemmalla vihreällä kuin pohjaneule on. Nyt on onneksi hitain osa takana, sillä jatkan ilman nyppyjä/pampuloita, joiden näpertäminen on yllättävän hidasta.

Scarf - wrong side

Kaksi eri vihreän sävyistä Pirkka-lankaa taipuu hienosti nelosen puikoilla neuleeksi. Tykkään neuloa Pirkkaa, koska jäykähkö, jämäkkä lanka tottelee minua.

Pirkka-yarn and scarf

2 kommenttia:

ilu kirjoitti...

Hienon näköistä!

Se mua erityisesti ilahdutti, että en ollutkaan ennen ajatellut, että lanka voi olla tottelevaista. "Mulla on tossa tota tottelevaista sinistä lankaa..."

Mutta sitä Pirkka todellakin on, tottelevaista!

Anne kirjoitti...

Hih, hauska huomata, että joku muukin oli katsellut sitä Lace Stylen hametta samalla silmällä. Minäkin nimittäin visioin mallineuleen välittömästi huiviin :D