5.4.2007

Pääsiäiskivaa

Rowan 4 ply soft and 4 ply cotton

Sopivasti pääsiäiseksi sain postista kaksi pakettia. English Yarn toimitti tilaamani Rowan 4 ply softit sekä 4 ply cottonit viikossa. 4 ply soft on yksi lempilangoistani. Se on villaa (100 % merinoa), iholle pehmeää - lankaa, josta suositellaan neulottavaksi esim. lapsille ja joka kestää konepesua. Olen neulonut langasta Ene's Scarfin sekä Swallowtail Shawlin.

Tilasin poistuvia värejä eli Military-vihreää ja Sandalwood-punaista, vaikka eivät olleet alennuksessa. Molemmat värit ovat myös livenä mieleisiä - erityisesti Military-vihreä. Langat riittävät kahdeksi huiviksi.

Rowan 4 ply cotton on minulle uusi tuttavuus. Kerällä lanka näyttää ainakin ihanan ihanalta. Tätä voisin hankkia lisää. Bloom on väriltään lähes samanlaista kuin 4 ply softin Sandalwood. Langan muut värit mietityttää. Ovat kevään, kesän vaaleita sävyjä - ehkä niistä löytyy tarkemmin tutkimalla jotain joka miellyttää.

Toisessa paketissa oli AdLibriksesta tilattu Victorian Lace Today, jota on esitelty jo useammassa blogissa. Hieno kirja ja sopii muitten pitsineulekirjojeni (mm. Meg Swansen: A Gathering of Lace, Martha Waterman: Tradiotional Knitted Lace Shawls ja Shawls and scarves (The Best of Knitter's Magazine) joukkoa kasvattamaan.

Ehdin jo hieman huolestua English Yarnin langoista, kun tuleminen kesti viikon kun joillekin langat ovat tulleet parissa päivässä. Victorian Lace Today -kirja oli vahingossa toimitettu väärään postitoimipaikkaan - huomasin sen postin lähetysseurannasta, vaikka osoite oli oikea. Kiltisti hain sen sieltä, koska halusin kirjan pääsiäiseksi kotiin. Olisivat tottakai lähettäneet oikeaan postitoimipaikkaan.

Victorian Lace Today and Rowan yarns

Neulon tällä hetkellä vihreästä Pirkka-langasta huivia - idea, mallineule on Pam Allenin Lace Stylesta. Pirkka-lanka (100 % villaa) kutittaa hieman, mutta pidän sen jäykkyydestä, ryhdikkyydestä. Se sopii hyvin toivottavasti jo pääsiäisen aikana valmistuvaan huiviini.

2 kommenttia: