3.4.2007

Tahraten ja läiskien - lanka-asiaa

Joskus lankatilauksien kanssa on huonoa tuuria matkassa. Ainakin tuntuu siltä jos kahdessa kolmesta tilatussa lankavyyhdissä on vikaa, vikaa ja vikaa. Tähän kohtaan sopii pitkälti liioiteltua matalaa murinaa. Nämä ovat kalliita Posh Yarnin lankoja. Kolmas vyyhti on bueno, laadukasta työtä. Siitä minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa.

Tahrat

Sophia 2 ply Marguerita

Suklaata, huulipunaa tai väriä? Ei kai sillä väliä, likatahroja ovat joka tapauksessa. Neulottaessa voi näistä kohdista katkoa lankaa, mutta se tietää ylimääräistä vaivaa, päättelyä.

Valkoisia pilkkuja
Sophia 2 ply Waterbaby

Vaaleansinisessä langassa ei ollut sentään tahroja, mutta valkoisia värjäämättömäksi jääneitä kohtia. Riippuu mitä neuloo, jossain sitä ei edes huomaa, mutta jossakin neuleessa läiskät häiritsevät ihan varmasti.

Huomasin virheet, jotka olivat ovelasti piiloutuneet vyyhdin sisään, vasta taannoin kun katselin lankoja ja suunnittelin mitä neuloisin seuraavaksi. Tässä vaiheessa lienee turha enää valittaa myyjälle, hankinnasta on kulunut jo sen verran aikaa. Harkinnassa on, jos kuitenkin laittaisi meiliä. Katsotaan saanko aikaiseksi.

Takaiskusta oppineena olen tehnyt lankahankintoja tutusta lankamerkistä Rowanista, vaikka ei tämä oikeasti niin haudanvakavaa ole. Toki harmittaa, että kohdalleni sattui susierä lankaa.

Vinkki: Get Knitted myy puoleen hintaan ihanaista lempilankaani Rowan 4 ply softia. Arvatkaa pystyinkö vastustamaan? No, en todellakaan. Tilasin tummanpunaista Beetrootia, josta olen suunnitellut kauemman aikaa huivia äidilleni. Ei olisi voinut alennus sattua parempaan ajankohtaan. Lankaa on tulossa ainakin kahteen huiviin. English Yarnista on lähtenyt matkaan perjantaina lankapaketti, jota odottelen malttamattomana saapuvaksi. Olisin mielelläni kuvablogannut näistä jo, mutta jää seuraavaan kertaan.

10 kommenttia:

villaa ylle kirjoitti...

Posh Yarnin lankojen värit näyttävät kyllä upeilta mutta onneksi en ole niihin ainakaan toistaiseksi langennut. Get Knittedin ale-langat en voi vastustaa. Ehdoton suosikkini nettikauppojen joukossa.

katriina kirjoitti...

Totta kai laitat mailia ja kuvat liitteeksi.
En usko tulevan mitään vääntöä asian tiimoilta.

mari kirjoitti...

Voi kun harmillista. Jotenkin aina ottaa päähän tuplasti kun nettiostokset ei onnistu, niitä kun aina niin täpinässä odottelee... mutta samaa mieltä kuin Katriina, kuvien kerä heti mailia myyjälle!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tietenkin valitat! Asiakas on aina oikeessa, sano. Valitat.

Marsvin

Pikku- Kettu kirjoitti...

Tuollaiset läiskät ovat tosi ikäviä. itse löysin taannoin Koigusta inhottavan värisiä läiskiä, ja langan katkomiseksihan se meni. Onneksi läiskiä ei ollut kovin monta.

Minäkin olen sitä mieltä, että kannattaa valittaan. Etenkin kun on kyseessä tuollainen pieni ja varmasti joustava firma.

Lumi kirjoitti...

Jep, kannattaa valittaa. Tuskin uusia lankoja saat, mutta ehkä jotain muuta hyvitystä (osa rahoista takaisin, tai jopa jotain muuta lankaa).

Villapallo kirjoitti...

Tänään on minun ”kommentoin kaikille joiden blogissa vierailen” –päivä :-)

On tosiaan aika pahoja värivirheitä!

piua kirjoitti...

Jep, kannatan yleistä linjaa: pitää ilmoittaa kaupalle!

Eräs ystäväni sanoi että kaupat haluavat reklamaatioita, muutenhan ei voi tietää virheistä.
Ja kun kyseessä on nettikauppa joka epäilemätää haluaa säilyttää hyvän maineensa ja olla joustava kauppias, niin varmaan jotain kompensaatiota tulee, aivan kuten muutkin ovat epäilleet. Luulisi että koska kyseessä on vika joka paljastuu vasta lankaa keriessä, niin langan ostohetkellä ei ole niin väliä, ei kai kukaan luule että kaikki kerivät lankansa heti.

Toivottavasti et saanut kovin hapanta makua suuhun, poshyarn on aika ihanaa lankaa yleensä!

heidi kirjoitti...

minäkin olen sitä mieltä, että kauppakin tahtoisi kuulla, jos et ole tuotteeseen tyytyväinen. he haluavat todennäköisesti mielellään korvata mielipahasi, jotta pysyt tyytyväisenä asiakkaana.

muuten, kaunis blogi sinulla!

anNu kirjoitti...

Olette oikeassa, kannattaa laittaa meiliä lankojen myyjälle. Piua on hyvä pointi - eihän myyjä voi välttämättä tietää viasta ilman ettei kerro. Kerron sitten miten käy, millaisen vastauksen saa :-D

Hyvä kun potkitte reklamoimaan :-D Turhan usein ajattelen, etten viitsi muka reklamoida vaikka toki pitäisi.

Posh Yarnissa on kauniita lankoja, totta. Esim. kolmas ostamani lankavyyhti on oikein mieluista ja kaunista. Loistohankinta.

Kiitos Heidi blogikommentista. Villapallo, luen myös blogiasi :-D mutta olen laiskanlainen kommentoimaan.