15.9.2007

Syysneuleprojekti

Ensinnäkin kiitän Morrissey-sukkakommenteista. Nyt olen saanut sukkiin hieman etäisyyttä ja ne miellyttävät silmääni entistä enemmän.

Syksy on hiipinyt salakavalasti paikalle. Sää on viilentynyt ja viilenee päivä päivältä entistä enemmän. Villaiset polvisukat ovat päässeet jokailtaiseen käyttöön.

Rakastan syksyä ja haikailen aina tähän vuodenaikaan metsään ja merelle ulos säästä piittaamatta. Lokakuussa lähdemme koululaisten syyslomalla Ahvenanmaalle, saareen muutamaksi päiväksi. Ihanaa. Odotan jo innolla vapaapäiviä ulkoilun (lenkkeilyn), kalastuksen, valokuvaamisen ja neulomisen merkeissä.

Olen aloittanut jo seuraavan neuleprojektini, vaikka huivi Alpine Knit Scarf Alpaca Cloudista on yhä kesken. Tällä kertaa en neulo sukkia vaan rehellisen ja reilun villapaidan. Tosin villapaidasta tuskin tulee isoa ja reilua, koska en edelleenkään ole sinut väljien vaatteiden kanssa vaan pidän yhä tyköistuvista malleista.

Polvisukkia toki tekee mieli neuloa edelleen. Niissä on jotain koukuttavaa, en tiedä mitä, mutta palaan aina niihin yhä uudelleen. Minulla kesti aika kauan ennen kuin ylipäätänsä lämpenin sukkiin. Ehkä teen seuraavaksi Kent-fanisukat tai Kent-kämmekkäät, sitä ei voi tietää.

Knitting something grey

Tämän työn innostajat ovat syksy ja kaksi aikaisempaa neuletyötäni eli kuvassa olevat harmaaat raidalliset polvisukat sekä tukkijätkäpaita. No, jälkimmäisen kohdalla enemmänkin innostajana on lanka, Novitan Alpaca, jota hamstrasin useamman kilon Novitan tehtaanmyymälästä kun viimeisiä lankoja myytiin muutama vuosi sitten alennuksella. Tummanharmaa, hiilenharmaa, joka on lähes musta, on yksi lempiväreistäni.

Suunnittelen neulovani villapaidan, jonka pääväri on vaaleanharmaa (alku on kuvassa keskellä). Tummanharmaalla neulon kuvioita hihansuihin sekä syvän uurtuvan kaula-aukon ympärille. Neuleen pituus peittää peffan sekä tämä saattaa hyvässä lykyssä saada hupun. Teen neuleestä vartalonmyötäisen.

Novitan Alpaca on nopea neuloa nelosen puikoilla sekä miellyttävää neuloa - aivan kuin langassa olisi ripaus lanoliinia eli tässä tapauksessa valmistumisestakin on joskus toivoa.

Ja vielä loppuun kysymys. Kannattaisiko minun uudistaa blogini sivupohjaa vai onko se hyvä näin? Mitä mieltä olette?

14 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

Ihania harmaan sävyjä, olen aina pitänyt harmaasta mutta vähemmän neulonut siitä, tänä syksynä harmaat kuitenkin tuntuvat erityisen houkuttelevilta.

Blogipohjasi on mielestäni hyvä ja rauhallinen tausta neuleille. Vastakysymys mitä haluaisit sille tehdä?

Arja kirjoitti...

Minuakin harmaa viehättää nyt kovasti. Novitan alpakkaa en ole koskaan neulonut.
Pohjasi on minusta kiva ja selkeä, itse en muuttaisi sitä, mutta tietysti jos vaihtelua haluaa niin mikäs estää :)
Pidän selkeistä taustoista, niitä on helpompi lukea.

Vanilla kirjoitti...

Miksi kaikilla muilla on tuota ihanaa lankaa? Olen todellakin kateellinen. Muutaman kerän olen tuota joskus eri väreissä omistanut ja olen aivan ihastunut siihen. Lempilankaani!

Piikkari kirjoitti...

Se on hyvä näin :-)

Harmaa, harmaa, ihana väri.

Anonyymi kirjoitti...

hmm, mun mielestä pohja on ehkä hiukan epäselvä :)

Tui kirjoitti...

Olen täällä ihastunut harmaan eri sävyihin joista en niin aiemmin välittänyt :)

Ja pohja toimii miusta hyvin näin. :)

helena kirjoitti...

Kaunista on tuo harmaa minustakin ja blogipohjasi ihanan rauhallinen, älä muuta!

Anna kirjoitti...

Musta sun pohja on hyvä. Sävyt ovat harmoniset ja kauniit sekä sopivat hyvin yksiin neuleidesi kanssa.

Raglana kirjoitti...

Oi, tuo ihana alpakkainen tukkilaispaita! Alpacassa on tosiaan jännä tuntu, ja upeat harmaat värit. Että ihan useampi kilo, mahtavaa. Mulla on reilu kilo, tummaa ruskeaa ja harmaata. Alunperin piti kutoa kaksinkerroin, purettu, mutta mahtaakohan nyt vaihtua seuraavakin suunnitelma, kenties kirjoneulekuvioiksi.

Alpacasta haaveileville vinkiksi: Sandnesilla on kiva alpakkalanka Alpakka (hih, ihan suomeksi kun Novitalla oli ulkomaisittain Alpaca), jossa on pari uutta harmaata väriä.

Blogi: ei tarvetta muuttaa, varsinkin tekstiosan väri on kiva kuvien taustana. Jos vaikka värejä vaihtelet kokeeksi, talleta ihmeessa blogipohja ensin (oma tuli hukattua parikin kertaa).

Leena kirjoitti...

Heips :) Olen pitkään ihaillut mahtavan teräviä kuviasi ja mielestäni blogisi parhaimmista joissa silloin tällöin vierailen :)
Sinulla todella ihania töitä ja nuo harmaan sävyt ovat aivan ihania,itse tykkään hiiliväristä paljon mutta en osaa sitä itse pitää kun olen kasvoiltani "haamu"...
Minusta pohja on hyvä ja selkeä,en muuttaisi mitään. Hauskaa käsityö-syksyä sinullekin :)

Villapallo kirjoitti...

Kauniita harmaita sinulla, minäkin juuri vähän aikaa sitten sain valmiiksi oman Alpca-neuleeni ja sen pehmoisempaa harvoin löytää!

Ja älä ihmeessä tee sivupohjalle mitään, se on hyvä juuri noin:-) Tyylikäs ja rauhallinen!

Pisara kirjoitti...

Blogipohjasi on rauhoittava ja syksyyn sopiva, eli äänestän, ettet muuta sitä!

Ultimecia kirjoitti...

Niin kauniita nuo harmaat neuleet, etten varmaan huomaisi vaikka taustalla olisi mitä töhryä. Tämä on siis hyvä, pohja ei vie huomiota pois itse asialta.

TiinaR kirjoitti...

Ihania nuo harmaat värisävyt, joten rauhoittava väri :)