29.9.2007

Ei mitään valmista vieläkään

Kiitos edellisen postauksen kommenteista etenkin liittyen blogini sivupohjaan. Jätän tämän ennalleen, mutta sivupalkkia tulen siivoamaan/selkeyttämään kunhan saan inspiraation.

Ja sitten asiaan: Olen kärsinyt pahemman laatuisesta neulomisjumista enkä ole saanut mitään valmista aikaan. Harmaa villapusero Novitan Alpacasta, josta vauhkosin edellisessä postauksessa, ei ole edennyt kuin hitusen.

Mustaa Villaa Terhin upeat Evening Stockings for Young Lady saivat minut aloittamaan myös Rowan 4ply soft -langasta polvisukkaa. Langan sävyinä ovat Victoria, Irish Cream ja Military. Resoriin neuloin palmioita. Tämä työ menee kuitenkin purkuun, koska lanka on niin ihanan pehmeää ja pidän langan syksyyn sopivista sävyistä. Lanka sekä sävyt sopivat villatakiksi tai puseroksi. Lankamäärä 550 g (yht. kolme väriä) pitäisi riittää. Toivottavasti tämä idea ei päädy taas ikuisuusprojektiksi.

Otin esille noin vajaa vuosi sitten aloittaman villapaidan alun Novitan Bambinosta. Mallikuvio on Nancy Bushin Folk Knitting in Estonia kirjasta. Tämä on jo sen verran pitkällä, että haluaisin saada tämän jossain vaiheessa valmiiksi. Neulominen on hidasta mallikuvion takia, mutta olisi kyllä sen arvoista.

Näitten lisäksi mielessä on käynyt, jos sittenkin neuloisin taas polvisukat, joihin liittyisi jokin idea kuten esimerkiksi neulomani Morrissey sukat.

Unfinished knitting (sock and sweater)

Aamulla kerin 500 g ohutta villalankaa vyyhdiltä keriksi. Vei muuten yllättävän paljon aikaa ilman apuvälineitä. Lanka on Pajalan markkinoilta Ruotsista ostamaani yksisäikeistä Svenskullgarnia Maggans Garnshopista. Lanka on ohuempaa kuin Pirkkalanka, mutta yhtä paksua kuin Knit Picksin Shimmer tai Alpaca Cloud. Svenskullgarn polttelee näppejä. En tiedä vielä aloittaisinko huivin vai jopa villatakkia. Turha jälkikäteen enää harmitella, mutta olisin voinut ostaa tätä lankaa enemmänkin. Svenskullgarn ei ollut edes kovin kallista sekä langan sävyt ovat klassisia. Lanka olisi sopinut myös huovutettaviin neuleisiin.

Wool from Haparanda, Sweden

Svenskullgarn from Maggans Garnshop

Lopuksi blogisuosittelu. Piikkarin melko tuoreesta Valinnaisaineet-blogista löytyy aaaah niin taidokkaita neuleita.

6 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Ihania kuvia.

anNu kirjoitti...

Kiitos Tikru!

Tänään huomasin, kun olin juoksemassa, miten upealta ruska näyttää auringossa ja varsinkin ilta-auringossa. Odotan Ahvenanmaan syyslomaa, jotta voisin ottaa kuvia mereltä ja ehkä jostain neuleistä, jos saan jotain valmiiksi siihen mennessä :-D

Piikkari kirjoitti...

annu! Olipa kauniisti sanottu, kiitos! Samankaltaisia tunteita sinun neuleitasi ja valokuviasi kohtaan :-)

tiinaf kirjoitti...

Minäkin huokailin kuvia katsellessani, kauniita!

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Olen heti alusta lähtien ihaillut sivujasi; leiskaa, värejä ja kuvia. Ja siksi tykännyt lueskella niitä.
Enkä ole edes ylettömän kiinnostunut neulomisesta...

Toivompa jopa ettet muuta sivujasi.

anNu kirjoitti...

Kiitos.

En usko, että muutan sivujani. Ainoastaan sivupalkkia saatan siivoilla jossain vaiheessa.