22.10.2007

Asterholmassa

Vietin pitkän viikonlopun koululaisteni syysloman merkeissä Ahvenanmaalla saaressa Asterholmassa. Nautin merestä, luodoista, valokuvaamisesta, auringosta, kalanhajusta sekä neulomisesta. Automatkalla aloitin kämmekkäitä ja sain toisen niistä jo valmiiksi.

Fingerless Gloves

Lankana OnLine Supersocke 100 (75 % superwash wool, 25 & polyamid).
Sukkapuikot: 2 mm

Palmikkokuvio on omaa, mutta harmaa-valkoinen neule on Nancy Bushin kirjasta Folk Knitting in Estonia Avo's Mittens -ohjeesta. On helppo mallineule, jota aion käyttää jossain muussakin neuleessa.

Kämmekkään lisäksi aloitin raidallista huivia Novita Woolista, jonka värisävyt ovat viininpunainen, luumu ja musta. Langat ovat viime syksyn väriskaalaa.

Striped Shawl

Aloitin ensin Feather and Fan kolmiohuivia, mutta purin, koska alun jälkeen neule näytti ehkä paremmalta juuri tälläisenä yksinkertaisena raitana. Tulee sopimaan todella hyvin mustan talvitakin kanssa. En ole haudannut ajatusta neuloa Feather and Fan kolmiohuivia, mutta teen sen jostain toisesta langasta. Minulla ei ollut mukana Feather and Fun kolmiohuivin ohjetta, mutta yllättävän helposti pystyin päättelemään miten se neulotaan.

En ole esitellyt seuraavaa neulettani blogissani. Sain tämän valmiiksi tämän vuosituhannen alussa. Neuloin Kihnu paitaa pojalleni, mutta siitä tuli liian pieni, joten hänen pikkusiskonsa sai sen silloin käyttöönsä. Paita mahtuu noin 2-vuotiaalle lapselle.

Kihnu Pullover

Ohje on Novita-lehdestä 4/97 ja lankana Novita Bambinoa. Todennäköisesti Bambino-langan paksuus oli muuttunut ohjeen ja neulomisen välillä, koska tiheys ei täsmännyt ja paidasta tuli reilusti alkuperäistä pienempi. En silloin tarkistanut tiheyksiä vaan luotin käsialaani. Tyttäreni piti paitaa aikoinaan paljon ja se on kestänyt hyvin useamman konepesun. Tulen säästämään tämän neuleen muistona. Ehkä joskus sitä käyttää lapsenlapseni.

Kihnu Pullover

Asterholmassa oli ihanaa ja ennen kaikkea kaunista. Mieli lepäsi, syntyi ideoita tuleviin neuleisiin.

Ahvenanmaa Asterholma

Menomatkalla torstaina satoi satunnaisesti, mutta lauantaina sää helli meitä nautiskelijoita. Kalastajille sää oli liian auringoinen ja meri tyyni. Saalista ei tullut.

Ahvenanmaa Asterholma

Ahvenanmaa Asterholma

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia!!!

Marsvin

weaverknits kirjoitti...

You make the loveliest things. I'm so glad you're on Ravelry now so I can read about them in English.

I am so jealous of where you live! I have spent some time in scandanavia, and felt very much at home (aside from the fact that I do not speak any of the languages, only English and German).

mari kirjoitti...

Ihania saaristokuvia. Ihan tulee ikävä tuollaisiin maisemiin. Snif!
Kihnu-paita on ihan mielettömän upea. Kyllä tuollaista kelpaakin perinnöksi antaa!

Piikkari kirjoitti...

Kyllä voi hyvä isä sentään. Sanon vaan. *niisk*

Piikkari kirjoitti...

Kyllä voi hyvä isä sentään. Sanon vaan. *niisk*

JennyF kirjoitti...

Tutun näköinen pusero, olen itsekin tehnyt joskus tuon. Kauniita kuvia.

Elli kirjoitti...

Mahtavia neuleita ja mahtavia kuvia!

TiinaR kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät, huivi ja paita!