14.8.2009

Ja siellä oli niin mukavaa....

Neulon huivia, joka on Victorian Lace Today -kirjasta Jane Sowerbyn Shoulder Shawl with Syrian pattern ja Spider's-Web shawls -ohjeitten sekoitus. Odotellessa neulomuksen valmistumista ja malttamattomana syksyn Twist Collectivea (enää 2 päivää!) bloggaan kesäloman kohokohdista.

Morrissey ja Years of Refusal Tour

Morrissey t-shirts

Loma alkoi kesäkuun lopussa sopivasti helteisenä ja Morrisseyn konserteilla. Lensimme ensin siipan kanssa kahdestaan Tukholmaan nauttimaan ihmisiä kuhisevasta kesäkaupungista ja illalla hikisestä konsertista. Leijuimme hurmiossa, ja hiki valui vielä loppuviikosta Tampereella ja päättyi Helsinkiin kaapelitehtaalle, jossa oli näistä kolmesta paras keikka. Doll & The Kicks lämmittelijäbändiksi oli hyvä valinta. (Olisi pitänyt ostaa bändin levy paikanpäältä.)

Konserttimuistona kiertueesta on pari t-paitaa. Kuvassa oleva punainen paita ei ole keikkapaita vaan sattumoisin bongattu CTRL Moz-paita outlet-myymälästä.

Asterholma

Onneksi keikkatriplan jälkeen ei tarvinnut palata arkeen vaan pakkasimme tavarat ja perheen autoon ja suunnistimme kohti Ahvenanmaata määränpäänä Asterholman saari Brandön kunnassa. Kolmas kerta toden sanoo. Tämä oli siis kolmas kerta lomailla samaisessa mökkikylässä. Sää helli meitä jälleen. Nautimme aurinkosta, löysistä ja levollisista kesäpäivistä. Uiminen oli pop ja top1.

Asterholma in July 2009

Asterholma beach

Suosittu koko perheen ongintasessio tuotti tulokseksi yli 30 ahventa, jotka siippa urhoollisesti perkasi ja nylki paistinpannulla paistettavaksi ruodottomiksi fileiksi. Oli muuten todella herkullista ja suussa sulavaa!

Fishing

Uimisen ja kalastuksen lisäksi pyöräilimme mökkikylän pyörillä saaressa ja grillasimme sekä teimme veneillen retkiä lähiympäristöön. Kauppareissut Lappoon saareen, missä oli lähin kauppa, teimme veneellä. Asterholmasta rantalaiturista löytyi käytöstä poistunut ja kunnostuksen aikana palanut puulaiva Diamant, jota kävimme tutkailemassa lähempää veneellä.

Burned Ship

Maarianhamina

Asterholman viikon jälkeen jatkoimme matkaa pariksi yöksi pääsaarelle Maarianhaminan leirintäalueelle, missä tilava kuuden hengen tuliterä Marmot-teltta vihittiin käyttöön ensimmäistä kertaa ja pyykit pantiin pyörimään leirintäalueen pyykinpesukoneeseen.

Marmot Halo 6P

Maarianhaminassa oli meneillään 13. NatWest Island Games, illalla keskustassa oli päätösjuhlan ansiosta sykettä. Nautimme todella myöhäisen iltapalan (hih, pizzaa) kahvilassa kansainvälisessä seurassa.

Maarianhaminasta jatkoimme matkaa Eckeröön, josta laivalla Ruotsin puolelle Grisslehamniin ja josta suuntasimme Östersundin, Storselen, JokkMokkin ja Gällivaren kautta kohti pohjoista Killingeen ja siitä eteenpäin, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ja matka jatkuu...

Östersundista hankin ainoan matkamuistoni eli Ruotsi-teeman mukaisesti Kentin cd-boxin Åhléns tavaratalosta vain n. 18 eurolla! Tyttäreni 9 v. halusi samaisessa kaupungissa vain kangaskauppaan, josta osti hopeista paljettikangasta kotiin viemiseksi. Gällivaresta kirjakaupasta mukaan lähti tytöille top model -piirustuskirja. Meillä on siis seurattu Muodin huipulle -ohjelmaa!

Gällivaren keskustassa oli mukava ylläri - neulegraffiti!

grafiti

7 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Hih! Ei sitten törmätty Lapossa, Brändössä tahi Eckerössä...muistelen kuumeisesti, oliko kellään muulla rannalla kutimet sylissä :-)

tiinaf kirjoitti...

Piti vielä tulla naputtelemaan, että me lomailtiin noin viikko sitten Lapossa, ihan siinä naapurisaaressa :-) m/s Spovenilla kait kävitte "meidän" saarella butiikissa?!?

villapeikko kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta reissulta :)

Marsvin kirjoitti...

Ihanan näköinen reissu! Loma rules. Ja ihastelin vieläkin tuota alemman postauksen huivia, ihana!

Mullakin on tuo Victorian Lace today ja tarttisin konsultaatiota. En tajua niitä ohjeita! Juutun aina johonkin kohtaan ja sitten puran huivin(alun). Haluaisin niin kutoa sieltä pari huivia, mutta ei vaan osaa! Apua.

verano kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta lomalta. Erityisesti tietty tuo keikkatripla. Itse tyydyttiin suomalaiseen duoon ja matkaan lähti vain yksi keikkapaita (musta keskimmäinen) :)

Mä melkein nostaisin Tampereen keikan korkeammalle, vaikka Kaapelilla herra itse oli selvästi enemmän liekeissä. Allekirjoittaneen tuli kuitenkin hankittua enemmän hikeä pintaan Treella n. 5 m lavan reunasta ;D

anNu kirjoitti...

tiinaf: Joo, käytiin kaupassa mökkikylän moottoriveneellä ja myös m/s Spovenilla :-) Hieno paikka - eiköhän me eksytä sinne uudestaan...

Villapeikko: Olihan se :-) Loistoloma, pääsi irti arjesta, arkisista murheista ja työasioistakin

Marsvin: Kiitti! Victorian Lace todayn ohjeet ei taida olla sieltä selkeimmästä päästä (vrt. esim. Twist Collectiven ohjeisiin)

Verano: Me olimme varmaan aika lähekkäin, koska notkuimme siipan kanssa lähellä lavaa (keskellä, mutta ei nyt sentään eturivissä). Hesan keikalta muistona on myös palanen vaaleansinistä kangasta, hih. Moz-fanit tietää, mistä on kyse ;-) Tukholmassa oli myynnissä myös kravatteja (harkitsin, mutta jäi ostamatta), joita ei ollut treella ja hesassa - sellainen olisi aika hauska valkoisen paitsikan kanssa pippaloissa.

verano kirjoitti...

Voi kiesus, nyt mä olen kyllä vaaleansininen kateudesta! Kaapelilla jäätiin kauemmas lavasta ja todettiin, että aika tarkkaan meidän Tampereen sijainnilla olis käynyt uskomaton tuuri.. ;)