25.10.2009

Syyspäivä Porvoossa

Piipahdimme eilen Porvoossa koko konkkaronkka. Aurinko ei suostunut näyttäytymään, katsastimme vanhaa kaupunkia pilvisessä säässä.

Porvoo

Porvoo

Vanhan kaupungin talojen väritys sopi kuin nakutettu syyspäivän väriloistoon. Voisi melkein sanoa, että ne sulautuivat syksyisten lehtien joukkoon.

Houses

Tarkoitus ei ollut käydä missään lankakaupassa, mutta uteliaisuudesta poikkeasin Teeteehen, kun kerran kulmille satuin. En voinut vastustaa Sandnes Garnin Mini Palett -lankaa harmaan sävyissä. Langasta ei Ravelryn mukaan ole neulottu paljoakaan - ehkä syystä, että lanka on uusi. Myymälässä oli toisesta uutuuslangasta eli Teetee Cacaosta isoilla puikoilla neulottu huivi/shaali, joka oli pehmeä, kevyt ja yksinkertaisen kaunis. Monen muun asiakkaan lailla innostuin ostamaan lankaa pari vyyhtiä. Tällä kertaa jotain muuta väriä kuin mustaa ja harmaata.

Yarn

Kävimme myös Teeteeta vastapäätä olevassa kalastusliikkeessä, jossa oli hyvä valikoima laatu-uistimia ja josta sai loistopalvelua. Perheemme innokkaat kalastajatytöt ostivat viikkorahoillaan matkamuistoksi jigejä.

Kun kerran olimme Porvoossa katsastimme tietysti myös Porvoon tuomiokirkon.

Porvoo Cathedral in Porvoo

Rakastan yksityiskohtia - esimerkiksi alla olevan kuvan tiilet/kivet ovat vallan ihania ja inpiroivia sekamelskassaan...

Porvoo Cathedral in Porvoo

... puhumattakaan kirkon sisältä löytyvistä monista yksityiskohdista, joita olisin voinut tutkiskella pitempäänkin.

Porvoo Cathedral in Porvoo

Tuomiokirkon lisäksi ohjelmaan kuului vierailu Porvoon lelu- ja nukkemuseossa. Lelujen joukosta löytyi jotain tuttua tai tutunpuoleista. Jokaisella oli omat suosikkinsa, eräällä pienoisjunat, toisella nukkekodit ja kolmannella 50-luvun lelut.

Doll and toy museum of Porvoo

Doll and toy museum of Porvoo

Porvoossa ja varsinkin vanhassa kaupungissa pitää käydä toisella kertaa paremmalla ajalla!

Seuraavalla kerralla tiedossa matkaraporttien sijaan - toivon mukaan - neuleita, sillä Alhambra Scarf on loppusuoralla.

Porvoo

13 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Tuttuja maisemia. :) Mä en tiennytkään että teeteessä on Mini Palettia, pitänee käväistä kurkkaamassa niitä heti huomenna ennen töitä. :)

tiinaf kirjoitti...

Ihania kuvia!

Tuuli kirjoitti...

Porvoo on kyllä ihana retkikohde jokaisena vuodenaikana.

lucylaine kirjoitti...

wow!!! beautiful shots!! thank you for sharing!!i love this walk!!

Tiia kirjoitti...

Ihania kuvia. Tekee mieli lähteä Porvooseen. Meillä on tapana tehdä kevät- ja kesäretki, mutta tapoja voi aina muuttaa. Oliko siihen Cacao-huiviin jossain ohje?

Nunt kirjoitti...

Lanka on samaa kuin Marks & Kattensin Fame Trend, sille löytyy Ravelrysta enemmän projekteja.

Johku kirjoitti...

En ole tainnut koskaan Porvoossa käydäkään. Innoittamanasi voisin joutua sinnekin, kunhan olen siellä päin Suomea kulkemassa =)

Nasti kirjoitti...

Blogissamme on sinulle jotain :)

MaryjoO kirjoitti...

lovely photos with such great "house" colors AND so great that a mom could leave the baby in the pram ... used to do that with my children years ago in Prague.

I don't speak Finnish, but love to follow your projects!

anNu kirjoitti...

Heh, lähetin tämän eilen jo kertaalleen, mutta hävisi jonnekin tai sössin tän loistokkaasti..

Nina: Kävin ensimmäistä kertaa teeteessä ja tullee käytyä toistamiseenkin, jos piipahdan lähistöllä. Toivottavasti Mini Palettia oli jäljellä?

Tiinaf, Tuuli ja Johku: Kiitos!

Nunt: Kiitos vinkistä. Nyt Ravelrya selaamaan....

Lucylaine, MaryjoO: Thanks for your comments

Tiia: Cacao-huiviin oli ohje, jonka sai pyytäessään/halutessaan lankojen mukana. En pyytänyt, koska osannen (optimisti :-) tehdä sen ilman ohjettakin. On ainaoikeaa, hapsut jne.

Nina kirjoitti...

Mini Palettia oli jäljellä vaikka kuinka ja paljon. :) Tosin, mä myönnän että mä myös sorruin siihen Noron sukkalankaan mitä siinä vieressä oli.. Niitä tarttui mukaan kaks kerää, kun satuin muistamaan että mulla oli lompakossa se kortti millä mä saan 30% alennusta ostoksista! Jee! :) Teeteessä on vaan se huono puoli että niiden hinnat on noussu roimasti sen jälkeen kun ne muutti tuohon, ja palvelu huonontunut. :(

anNu kirjoitti...

Mä katselin kanssa Noroja, mutta kun entisetkin ovat vielä neulomatta :-( Jotenkin niistä ei muka raaski, pitäisi neuloa jotain tosi ihanaa ja hienoa :-) Kohta olen kyllästynyt niihin pelkällä katselulla. Tykkään harmaan eri sävyistä, siksi mm. iskin silmäni Mini Palettiin.

ArualMaria kirjoitti...

Voi, hienoja kuvia. :)