2.3.2009

Mary Oljen ohjeitten innoittamana

Myönnän, että käyn nykyään kirjastossa hävyttömän harvoin. Petrauksen paikka minulle! Viime viikolla tuli tarve ja kävin kirjastossa. Lainasin Mary Oljen kauneimmat käsityöt sekä Kauneimmat käsityöt 1 -kirjat. Molemmat ovat 70-luvun puolessa välissä painettuja eli sinänsäkin kirjat ovat ihania selailla. Ensinnä mainitussa on paljon virkkausohjeita. Antikvariaateista löytyy Mary Oljen käsityökirjoja, joita taidan itsekin pikkuhiljaa hankkia omaan neulekirjastooni.

Innostuin Pikku-pikkuriikkisen yksinkertaisesta mallista. Tähti- ja pyöräkuviota on nopea virkata, ja niistä yhdistettynä syntyy isokokoista kukkakuviota. Valmiina on jo 48 palaa mustasta Novita Tennesseestä. Lopputuotos on siis huivi. Osa paloista on ommeltu yhteen ja osa ei. Pikku-pikkuriikkinen toimii hyvin liinana tasona ja tasossa, mutta huivissa ei niin hyvin (varsinkin jos lanka on "painavaa" ja ei pingotettu). Ompelen tai virkkaan luultavasti paloja enemmän yhteen kuin alkuperäisessä ohjeessa/pöytäliinassa on.

Crochet Shawl

Etsin viime viikolla paksua mustaa tai hiilenharmaata villalankaa, josta tekisin nopeasti siistin villapaidan tai villatakin. Lankakaupassa mustat langat ja varsinkin paksut olivat kortilla. Myyjä ihmetteli mustan langan menekkiä - on ollut kovin kysyttyä talven aikana. Itselläni on mustia lankoja entuudestaan melkoisesti, mutta vain ohuita eli ei tähän musta-tarpeeseen sopivia. Hjertegarnin Milanoa oli jäljellä, joten otin loput. Milano on pehmeää ja paksua, mutta lankana haastavaa, koska siinä on paksuja ja ohuita kohtia. Olen tottunut tasapaksuun lankaan!

Neuleen idea on jo päässä valmiina. Neuletta sekä huivia tarvitaan parin viikon päästä, joten kiirehän näitten kanssa tulee!

Yarn

Piipahdin viikonloppuna tyttäreni (kohta 9 v.) kanssa Helsingin Kädentaitomessuilla Wanhassa Satamassa. Tyttäreni löysi petroolinsinistä hahtuvaa huovutukseen (osti omilla viikkorahoillaan) sekä koruja. Minä puolestani nyrjähdin kirjoneulelankaan ja pitsikukkalaitteeseen.

Ruskeita pikkukukkia, joita vilauttelin edellisessä postauksessa, olen virkannut paljon lisää. Wendy Fusion -lankaa tuli muuten todella nopeasti Cucumberpatch-nettikaupasta. Jätin tilauksen sunnuntaina sisään, ja jo keskiviikkona oli langat postista noudettavissa!

2 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Mullapa on noi Oljet hyllyssä, äidinperintönä ja Rva Olki on kyllä mun yks neuleidoli Nancy Bushin ja muitten kanssa.

anNu kirjoitti...

Tähän piti jo aiemmin kommentoida, että olet onnenpekka tai -maija :-) Aion hankkia kirjat tai ainakin yrittää löytää ne divareista.