7.10.2009

Tuulahdus Pietarista

Mies kävi Pietarissa ja toi tuliaisina kaikille maatuskat - nuo värikkäät puunuket, jotka kätkevät sisäänsä yhä pienempiä nukkeja ja jotka jaksavat ilahduttaa uusiakin sukupolvia. Itselläni oli lapsena samanlainen - tosin tuliainen silloisesta Leningradista. Etenkin pikkuruisimmat maatuskat kirvoittivat vilpittömiä huutoja: "Iiks" ja "voi miten i-ha-ni-a".

Matryoshka dolls

Alla oleva maatuska-sarja on tyttöjen mielestä yliveto. Pakettiin kuuluu puunukke (sen sisällä kaksi pienempää) sekä värit (6 erilaista). Odotan jo innolla millaisia taideteoksia tyttäret saavat näistä aikaisiksi. Viikonloppuna maalataan.

Matryoshka dolls

Toki muutakin pientä ja kivaa sekä kekseliästä näitten lisäksi kotiutui meille. Mm. Prisman venäjänkielinen kuvasto herätti hilpeyttä ja ihmetystä...

Toivoin itselleni lankaa, käsityö- tai historia-aiheista kirjaa. Sain tummaa (suosikkini!) suklaata käärittynä Evgraf Davydovin muotokuvaan (taiteilija Orest Adamovich Kiprensky, 1809) ja yllätys yllätys meripihkasydämen. Hih, tässä täyttyi tavalla tai toisella toiveeni.

Chocolate - St Petersburg

Tästä on muuten tullut jo meidän perheessä traditio - saan sydänriipuksia matkoilta tuliaiseksi. *Sydäin, sydäin, oi sydäin*

Hearts
Sydämiä mm. Ateenasta, Ljubljanasta ja Pietarista.

Annoin miehelle mukaan meidän kakkoskameran, uskollisesti jo 7 vuotta palvelleen digin ja pyysin ottamaan kuvia, jotta me kotiinjääneet vähän niin kuin näin pääsisimme mukaan. Kameran akku vetää viimeisiään eikä sen voimat riittänyt kuin muutamaan kuvaan.

Busseja ja autoja pojalle.

Autoja

Rakennuksia, patsaita ja yksityiskohtia sekä värejä minulle.

St Pettersburg

St Pettersburg

St Pettersburg

Karkkimaisia, herkullisen näköisiä kupoleita ihmeteltäväksi tyttärille. Toinen heistä luuli jo oikeassa yläkulmassa olevaa Willy Wonkan (Jali ja Suklaatehdas) rakentamaksi suklaapalatsiksi!

Olen käynyt Pietarissa (silloin oli vielä Leningrad) opiskeluaikoinani enkä muista enää paljoa koko reissusta. Ehkä olisi revanssin aika!

St Pettersburg

6 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Maatuskat ovat ihan mahtavia. Mummollani on maatuska-nukke, joilla saimme varovasti lapsina leikkiä. Ja se pienistä pienin oli tietysti paras. Tuollainen maalattava maatuskapaketti onkin hauska idea.

siina*k kirjoitti...

I-ha-ni-a maatuskoita! Ne on aina olleet mun suosikkeja... Äidilläni on pari ja mekin saatiin leikkiä niillä toooodella varovasti :)
Oon käynyt Pietarissa vuonna -91, olin sellainen teini ja pelotti ihan kamalasti se kaupunki.

Tytti kirjoitti...

Maatuskat ovat niin nostalgisia. Kivat nuo maalattavat versiot.

Kaisa kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa mennä, Pietari on ihana! Tuo sinivihreä kirkko on muuten Pyhän Marian eli luterilaisen seurakunnan kirkko. Olemme asuneet viisi päivää sen urkuparven yläpuolella olevassa vierashuoneessa. :)

Eila kirjoitti...

Ihania tuliaisia! Minä olen ollut myös Leningradissa luokkaretkellä joskus kultaisella 70-luvulla ja sieltä on hyvin hataria muistoja. Vakava aikomus on lähteä ensi kesänä Pietariin, sitä ollaan suunniteltu jo monta vuotta, jospa nyt toteutuu.

Mari kirjoitti...

Oih, Pietari on ihana kaupunki! Tosin pikainen ensivisiitti siellä kesällä 2002 ei herättänyt ihastusta, mutta onneksi lähdin uudestaan tänä syksynä ja rakastuin kaupunkiin ihan täysin. Reissukuvissani on muuten myös tuollainen ylipitkä Hummer-auto :)